Lavazza 08.11.2022 21:48 Zobraziť v diskusii

Re: Kauza Dráčik

Už to ozvucil aj Blaha:

LEGO SA MUSELO DOČISTA ZBLÁZNIŤ - NEBERTE ĽUĎOM SLOBODU, VY MILIONÁRSKE ŠPINY!

To, čo si na Slovensku dovoľujú nadnárodné korporácie a rôzni miliardári, už hraničí s fašizmom. Toto už dávno nie je demokracia, ale korporátna despocia.

  1. Nadnárodná korporácia LEGO sa rozhodla, že bude trestať slovenské hračkárstvo Dráčik za to, že jeho majiteľ má iné politické názory, ako si táto korporácia predstavuje.

  2. Čo si to dovoľujú? Pokiaľ viem, na Slovensku platí sloboda slova, ktorá je garantovaná ústavou. Slovensko nie je viazané na žiadnu ideológiu - ani na liberalizmus.

  3. Ak vás majú milionári a nadnárodné korporácie ekonomicky likvidovať za to, že máte iný názor, potom je to zjavné zneužívanie ich ekonomickej moci - to nie je demokracia, ale nadvláda boháčov. Oligarchia! Plutokracia!

  4. Znamená to, že ak niekto nemá dúhové názory, nemôže si kúpiť LEGO? A ak odmietate americkú propagandu a nenávisť voči Rusku, takisto vás LEGO nechce ako zákazníka?

  5. Len pripomínam, že kým Rusi v miliónoch umierali vo vojne proti nacistom, istý pán Kristiansen, zakladateľ Lega, pod nadvládou nacistov v Dánsku veselo podnikal a bohatol.

  6. Jeho rodina dedí miliardy z generácie na generáciu. A zarába na tom, že konkurencii zakazuje vyrábať stupídne skladacie kocky. To títo idú moralizovať? Títo kopú do hračkárstva Dráčik? Za názor?

  7. Ešte raz - čo si to dovoľujú? A kam to zájde? Ak budete mať nesprávny názor, neobslúžia vás v potravinách? Vykážu vás z obchodu, ako kedysi vykazovali Židov?

  8. Mne sa už minule stalo, že v predajni Kraj ma vedúci začal hejtovať za moje politické názory - kde toto skončí? Toto je tá sloboda a demokracia, za ktorú sa štrngalo?

  9. Liberáli od rána do večera fňukajú, že sme to my, kto šíri nenávisť a nedokáže tolerovať iný názor. Presný opak je pravdou - mne nijako nevadí, aké má napríklad LEGO politické názory. Pokiaľ ich nevnucuje iným.

  10. Rovnako je mi jedno, aké má názory majiteľ Dráčika. Požadujem len jedno - aby mal právo hovoriť, čo chce, presne ako to kedysi hlásal Voltaire. Liberáli akosi veľmi skoro zabudli na svoje vlastné ikony.

  11. Neprekáža mi, keď v kníhkupectvách vidím knihy od neoliberálnych filozofov. Osobne si kúpim radšej Chomského alebo Hobsbawma, ale fajn, niekto radšej Hayeka či Misesa.

  12. Tak to má byť. Pluralita. Ale potom si majiteľ Martinusu, oligarcha Progresívneho Slovenska, povie, že Blahove knihy sa nesmú predávať. A finančná skupina J&T, ktorá vlastní Panta Rhei, si povie, že knihy o Leninovi budú zakázané.

  13. A LEGO si povie, že Dráčik nemôže mať slobodu slova a ak nezdieľa liberálnu ideológiu, majiteľ má držať ústa, lebo inak bude korporáciou škaredo vytrestaný.

  14. To sa naozaj ideme tváriť, že toto je v súlade s demokraciou a slobodou prejavu? Zahraničné korporácie či arogantní zbohatlíci budú určovať, čo si smieme alebo nesmieme myslieť?

  15. Ako spotrebitelia máme v rukách jediný nástroj - bojkot ich tovarov. Štát však môže urobiť viac. Je jeho psou povinnosťou chrániť naše práva na slobodu prejavu a trestať zneužívanie ekonomickej moci zo strany korporácií.

Liberáli nedokážu tolerovať iné názory a zneužívajú svoje prachy na to, aby si kúpili poslušnosť Slovákov - dokedy sa budeme nečinne pozerať na to, ako nám berú posledné zvyšky slobody? 

ZastavmeKorporatnyFasizmus

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.