Rusofil 09.11.2022 22:28 Zobraziť v diskusii

Re: Islám a kultura v muslimských zemích

@Atom povedal/-a:
K ukřižování. Kromě nemorálnosti Boha, který by dovolil, aby byl "syn boží" ukřižován, aby ostatní mohli krást a loupit a znásilňovat vůli druhých jsou i další kamínky zapadající do mozaiky.
1. celé divadlo bylo vymyšleno tak, aby vytvořili antikrista, proto ho potřebovali za každou cenu ukřižovat, aby ho mohli vzkřísit, protože těžko by pak lidem vysvětlil, že to byl podvod. Mohli kamenovat koho chtěli kdykoliv a Řím jim do toho nezasahoval, jenže tím by tělo zničili a nešel by vzkřísit.
2. I přes věky je z příběhu cítím panika, jak jim to nevyšlo. Jeshua nikde - zmizel, tělo nebylo, pravděpodobně utekl ještě dříve než to začalo, měl informace přímo od Boha jak se z toho vyvléci.
3. I v bibli je pasáž, jak nabádá učedníky ať bdí, aby viděli jak Bůh pomáhá a aby sledovali ten podvod ale oni upadli do mrákot a tak nebylo svědků podvodu. Oni židé vždy byli s morálkou na štíru, viz ten učedník co se dušoval, že nikdy syna božího nezapře a ještě ten den ho zapřel.

Co se týká Bulgakova románu, tak ten má mnoho rovin a i tam je naznačeno, že nebyl ukřižován viz. materiál
„Majster a Margaréta“: hymna démonizmu? alebo Evanjelium oddanej viery
Ve filmovém zpracování se tam náznaky dostali pouze skrze zvuk, kde zvláštní výrazná hudba naznačuje, že vše je trochu jinak.

Ježíš byl jeden z mnoha vytažen z davu a postaven na piedestal, podobně, jako dnes Čaputová. Prostě se hodil do role vystupující, jako hlavní postava románu Bible. Co se za tím vším skrývá je ve zmíněném videu od Ogara.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.