Lin 10.11.2022 12:52 Zobraziť v diskusii

Re: Hudba

Pánové @Rusofil a @Ogar Valach

Tady Počtář sepsal pěkné povídání o Šamanovi - takové jste mohli sepsat i vy. Počtář tě i zmiňoval s tvou myšlenkou o "dronu". A ty se cítíš "zasažen" videem Zaznobina... :( Není čas se trochu oprostit od toho očekávání (ocenění, vděku...)? Já to nemyslím zle - já tu mluvím ze zkušenosti, protože - jak jsem psala - stává se mi to taky. Prostě dneska lidi nečtou víc jak jednu větu, nedívají se, neposlouchají. Takový je svět a my s tím těžko něco zmůžeme. My podáváme informace - a troufám si tvrdit, že s nejlepším svědomím a vědomím. Ale jak je kdo využije - to už je jeho věc. Naše svědomí bude v tomto směru čisté a naše vlastní vědomosti (zkušenosti, myšlenky názory...) to nijak neovlivní. A pokud si co na sítích necháme pro sebe, není to z důvodu "utajení" či neochoty se podělit o informace - je to z nezájmu druhé strany. Prostě vidíme či cítíme, že druhá strana o žádné rozšíření infa nestojí.

K Jaroslavovi si troufnu dodat, že "Jariloslav" je jméno oslavující Slunce coby tvořivý a životodárný princip. Což myslím, že Jaroslav plně využívá, protože si sám skládá písně - píše hudbu i slova a dokonce i scénáře ke klipům.
Vlasy má spletené - ale jinak než naši předkové. On je má ve skutečnosti krátké a dredy jsou na ně napletené. A nenosí tento účes zas tak dlouho a je pravda, že s "obyčejným" účesem vypadal jako "tuctový popík". Což sice nevypovídá o ničem, ale dost možná mu ty vlasy přinášejí inspiraci. Toto je nová písnička a já vím, kde vzal inspiraci. V jiné a starší písni, tuším, že je to taky národní dumka. Všechno je dílem Jaroslava:

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.