Rusofil 10.11.2022 18:47 Zobraziť v diskusii

Re: Islám a kultura v muslimských zemích

Moje odpověď by mohla znít, jak je svět malý.
Na gymnáziu za mnou seděl spolužák, který šel na kněze. Neviděl jsem jej 40 let. Na památku zesnulých jsem vezl mámu do rodné vesnice na hřbitov, poklidit a položit nové květy, zavzpomínat a zapálit svíčky na hroby předků. Pak jsme se stavili u jejího bratra na návštěvu. Skoro jsem upadl, když jsem se v jejich obýváku potkal se svým bývalým spolužákem, dnes již váženým knězem, který ve vedlejší větší vesnici dostal farnost.
Dozvěděl jsem se, že kněz je s nima takový kamarád, že chodí k nim denně na obědy, což z nich dělá místní smetánku. Po vřelém přivítání, jsme se začali bavit o křesťanství. Myslím, že jsem jim tu idylu tam rozložil.
Stačily otázky typu: proč držíte celibát, když Bůh v Bibli říká, milujte se a množte se. To je přece proti záměru Boha. Nebo, proč církev nevystoupí proti tézi snížení počtu obyvatel na Zemi, když Bůh říkal, množte se a zaplňte Zemi. Atd a pod.
Závěrem, určitě byl někdo popraven, možná i se jménem Jesus. V té době se prostě popravovalo. Ale na rozdíl od tebe, si myslím, že šlo o běžného občana, kterého smrti GP zneužil stejně, jako byla zneužita smrt černošského George Floyda. Prostě se hodil. Stejný modus operandi.
Jedno, co tady některých z osazenstva nechápu. Vědí, že náboženství je umělý výtvor GP, jako priorita řízení a i tak věří základní zápletce, kterou v Bibli sepsal a postavil na ní současnou koncepci. To vážně v tom není vidět rozpor? I ten Zaznobin se nad tím vůbec nepozastavil. A to samé Korán, stejná písnička. Zase se našel někdo (Mohamed), přes koho GP rozšířil po Zemi další, ze svých románů a lidé mu na to znova skočili.
Toto mi teď vnuklo myšlenku, proč se mlčí o védách a jazýčestvu, ne právě proto, že je nesepsal GP?

PS: Proč by právě z těch 4, o kterých mluví Zeitgeist, by právě Jesus měl být výjimkou? Proto, že Bibli sepsal GP? Nemělo by to být naopak?

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.