Rusofil 11.11.2022 00:10 Zobraziť v diskusii

Re: Islám a kultura v muslimských zemích

@dum povedal/-a:
Starý zákon a jeho proroctvá sú zachované ešte z obdobia pred Kristom. Zvitky od Mŕtveho mora. Tieto zvitky boli prvýkrát objavené v jaskyniach v púšti Kumrán pri Mŕtvom mori v Izraeli a obsahujú veľa pasáží zo Starého zákona v hebrejčine a pochádzajú z 2. storočia pred Kristom. Zahŕňajú dve kópie Knihy proroka Izaiáša, ktorá obsahuje proroctvá o smrti a zmŕtvychvstaní Ježiša Krista , a o Jeho božstve .
Septuaginta je názov prvého gréckeho prekladu Starého zákona. Je z 2. storočia pred Kristom, obsahuje všetky hlavné proroctvá o príchode Mesiáša, vyhlásenie, že je Božím Synom a niektoré podrobnosti o Jeho utrpení a smrti.....No proroci v Starom zákone nepoužili meno Ježiš Kristus, ale iné označenia. Prvé zachované rukopisy, prepisy Starého aj Nového zákona sú až zo 4. storočia n.l. Jeden z nich, Sinajský kódex s neúplným starým a úplným Novým zákonom bol uchovávaný dlhé storočia v Petrohradskej knižnici...Bol Ježiš Kristus významnou postavou po ukrižovaní? No len pre jeho nasledovníkov, prvých kresťanov , ktorých prenasledovali a zabíjali dlhé desaťročia. Boli dlhodobo v ilegalite. Jeho učenie sa prenášalo podľa mňa aj ústnym podaním aj zápiskami, lebo niekto pravdepodobne mal originálne zápisy apoštolov po ich smrti. No tie sú s najväčšou pravdepodobnosťou už zničené. Alebo žeby predsa len nie?

O svitcích od Mrtvého moře jsme tady již psali. Odkázal jsem i na knihu, kterou jsem si koupil ještě za socializmu, pod názvem Odkazy vekov. Je příznačné, že svity se objevily v tu "správnou" dobu tj. po druhé sv. válce (1946) kdy právě vznikal nový stát židů, Izrael a bylo potřeba nějakou velkou myšlenku a objev, který by vznik státu podpořil.
Pokud tedy operuješ svitky od Mrtvého moře, věz, že jejich autory byli členové sekty s názvem "Světlí". Právě o jejich sektě se v těchto svitcích mluví. A o "světlých" mluví i Bible v evangeliu podle Lukáše, a to je již NZ. Takže další důkaz toho, že svitky jsou podvrh. Jelikož v době, kdy měly být svitky napsány NZ ještě neexistoval.
Probírali jsme tady i konkrétní text, ve kterém jsem našel, pro originalitu textu, nepříjemnou drobnost. V textu se mluvilo o nádobách z dýní, které mají dutý zvuk. Je to přinejmenším zarážející, protože dýně, pocházejí z Ameriky a v té době o Americe nebylo ani chýru, ani slechu. Takže nějaký falzifikátor sice pěkně namaloval na papyry písmena, ale ani překladatelé si neuvědomili, že výskyt slova "dýně" v textu, jednoznačně ukazuje, že svitky od Mrtvého moře jsou podvrh. Kdo takové věci dělá, tj. objevují se ty správné informace a spisy, je nám známo. GP. Ten se vždy postará o to, že se v pravou chvíli objeví text, který má za úkol něco potvrdit, nebo posunout v žádaném směru. Území u Mrtvého moře bylo za ta dvě tisíciletí tak prolezlé, že se nedá věřit tomu, že ty svitky tam skutečně ležely 2000 let.
Ještě jednou opakuji, neexistuje žádná písemná zmínka o Ježíši z doby, kdy měl žít. Absolutně nic. Kdyby byl skutečnou postavou, která otřásla světem, musela by o něm nějaká zmínka v té době existovat. Pokud operuješ proroctvími ze 2 stol. př.n.l. je to něco, jako příprava informačního pole na to, že přijde nové náboženství. GP již měl vše připraveno, čekal jen na astrologicky a astronomicky příhodnou chvíli, aby mohl vše spustit. Vytvořil něco jako novodobý tink-tank, který dostal napsanou Bibli a pár členů toho tink tanku rozeběhlo akci Biblická koncepce. V současné době máme také takového, co vstal z mrtvých, student Šmíd, při sametové revoluci. Ten vlastně také zemřel, pak vstal z mrtvých a nakonec se ukázalo, že neexistoval. Ale proces již byl nastartován. Vše běží, jak má. Copak to nikdo nevidí?

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.