Lavazza 13.11.2022 07:40 Zobraziť v diskusii

Re: Kauza Dráčik

Celkom pekne zhrnutie, aj všetkých ich bannerovej resp správ:

https://www.infovojna.bz/article/ako-sa-slovenske-hrackarstvo-dracik-postavilo-molochovi-lego

Vyberam z článku nové info, kt nie je v tých príspevkoch vyššie:

Startitup má blízko k rodine Igora Rintela, na ktorého podala advokátska kancelária Jána Čarnogurského trestné oznámenie za páchanie trestnej činnosti a ktorého meno sa skloňuje v súvislosti s únikom finančných prostriedkov pre rodiny obetí holokaustu.

“Denník Pravda získal fotokópiu listu adresovaného od Claims Conference Igorovi Rintelovi, ktorý bol od mája 2011 do apríla 2019 predseda ÚZŽNO. Táto organizácia ho oslovila so žiadosťou vrátiť viac ako pol milióna eur, ktoré sa nepoužili v súlade s cieľom. V nijakom inom štáte organizácia porovnateľné nezrovnalosti nenašla, jedine na Slovensku.” Píšu o tom TU.

InfoVojna sa v tejto súvislosti na spoločnosť Lego obrátila telefonicky s otázkou, či rešpektuje slobodu prejavu a či mieni politizovať svoje podnikanie tým istým spôsobom, ako sa v ostatnom čase politizuje kultúra, veda, zdravotníctvo a najnovšie aj ekonomika v súvislosti s vojenským konfliktom na Ukrajine a taktiež sexuálna orientácia prostredníctvom militantnej a štvavej LGBT agendy.

Dánsky výrobca stavebníc Lego odpovedal v tom zmysle, že ide o hodnoty spoločnosti Lego, ktorých zdieľanie očakáva aj od svojich partnerov. Na doplňujúcu otázku, či ide o korporátne hodnoty firmy Lego, ktoré stoja nad Chartou OSN garantujúcu v článku 2 slobodu politického alebo iného názoru, sa firma rozhodla už radšej odpovedať písomne nasledovne:

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.