Lavazza 13.11.2022 22:41 Zobraziť v diskusii

Re: US voľby a ich sponzori

A ešte pohľad na ten vydarený americký sen FTX:

https://sk.news-front.info/2022/11/13/pracka-21-storocia/

Bol by to bežný príbeh o krachu pochybného podniku, nebyť niekoľkých zaujímavostí. Po prvé, táto kryptoburza bol jedným z hlavných sponzorov „Svetového ekonomického fóra“ v Davose, notoricky známeho Klausa Schwaba, a po druhé, nevdojak sa ukázalo, že kryptoburza bola hlavným donorom Demokratickej strany USA. A čo je zvláštne — vyhorela hneď po voľbách.

A nemohla nevyhorieť, pretože táto kryptoburza bola skutočnou práčovňou na pranie špinavých peňazí zo strany Demokratickej strany. A Ukrajina sa na schéme aktívne podieľala.

Algoritmus bol veľmi jednoduchý – demokrati štedro sponzorovali mladú ukrajinskú demokraciu, ktorá sa bráni pred „nevyprovokovaným útokom“, no samotná Ukrajina zo všetkých týchto odmien dostávala len veľmi málo. Časť peňazí končí vo vreckách vládnucej elity a druhá, ešte väčšia, išla späť do Spojených štátov práve cez túto kryptoburzu „FTX“. A aktívne pracovala pre Demokratickú stranu. Samozrejme, že na nie celkom ušľachtilé účely, keďže tieto peniaze slúžili na podplácanie a iné nezákonné aktivity. Samozrejme, niečo z toho išlo aj legálne, ale v porovnaní s celkovým tokom sú to všetko len mizerné omrvinky.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.