Kaktus 16.11.2022 07:20 Zobraziť v diskusii

Re: Zpravy z Polska

Doplním

https://www.czechfreepress.cz/evropa/po ... -lgbt.html

Pochod nezávislosti v Polsku proti ukrajinizaci. Spálena německá vlajka a pošlapána EU a LGBT
11. listopadu je v Polsku oficiálně slaven Svátek nezávislosti.

Při této příležitosti prošel ulicemi Varšavy opět Pochod nezávislosti. Účastníci odešli v 14:30 z kruhového objezdu Dmowskiego a přejeli Aleje Jerozolimskieho a Poniatowského mostu na druhou stranu Visly. Policie i vedení hlavního města zdůrazňují, že letošní ročník byl mimořádně poklidný.
Účastníci Pochodu nezávislosti nesli bílé a červené vlajky a transparenty vč. s pochodovým heslem „Silný národ – Velké Polsko“. Nechyběly ani světlice a ohňostroje. V čele stála kolona motorkářů s transparentem „Miluji Polsko a ty miluješ ji“. Mezi davem byly rodiny s dětmi a slavní politici. Účastníci křičeli, vč. „Bože, čest, vlast“, skandovali „a na stromech místo listí“ a zpívali vlastenecké písně.

Na pátečním svátku Pochodu nezávislosti v Polsku byl dán jako každoročně také průchod emocím: Letos byla spálena německá vlajka a pošlapány vlajky EU a LGBT.

Ve Vratislavi Pochod nezávislosti nabyl protiukrajinského vyznění. "Tady je Polsko, ne Ukrajina!", skandovali manifestanti ("Tu jest Polska, a nie Ukraina!", "Ukrainiec nie jest moim bratem!","Tu jest Polska! Nie ukropol!" ), které navazovaly na dřívější protiukrajinské manifestace t.r.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.