Franta 16.11.2022 10:00 Zobraziť v diskusii

Re: Zpravy z Polska

Předevčírem 14. listopadu byla zveřejněna analýza světových bankéřů, podle které se polská vláda zbláznila a podepsala takové množství zbrojních kontraktů, že Polsko v příštích letech zkrachuje a všechny v cizině (USA, Jižní Korea) nakoupené zbraně budou jen rezavět ve skladech, protože Polsko nebude mít ani peníze na jejich provoz, ani na jejich údržbu. Analýzu zveřejnila Credit Agricole, 10. největší banka na světě, která je v Polsku velmi aktivní. Analýzu podpořil významný polský generál Waldemar Skrzypczak, který velel polským pozemním silám.
Předevčírem 14. listopadu byl v Polsku potvrzen nečekaný trend letošního podzimu – popularita vládní strany PiS klesá a nyní se zdá být už jasné, že na podzim příštího roku, kdy se konají parlamentní volby, se dosud vládnoucí strana PiS ocitne v opozici. Tím spíš, že obrovské zbrojní výdaje budou v Polsku stále více nepopulární, protože Polsko stejně jako všechny země EU trpí současnou krizí a drahotou.
Zdá se tedy, podle strategie Vrtěti psem, že ruská raketa vypálená na Polsko, se spoustě politiků může hodit, aby hodně nahlas vrtěli Putinem. A nejen politikům, ale hlavně vojensko-průmyslovému komplexu, protože ten přijde o zisky. Generál Waldemar Skrzypczak a světoví bankéři předevčírem došli k závěru, že budoucí polská vláda bude muset zbrojní nákupy přehodnotit a zrušit, jinak hrozí kolaps polské ekonomiky.
Ve zbrojních obchodech podle generála Skrypczaka jde o hodně – 1000 tanků a 600 houfnic z Jižní Koreje, rakety HIMARS a vrtulníky Apache z USA a válečné fregaty Miecznik. To vše je prý úplně zbytečné, protože Rusko, než se vzpamatuje z Ukrajinské války, aby někomu hrozilo, tak uplyne hodně času. Podle bankéřů mají polské vojenské nákupy hodnotu 1,7 bilionu PLN (8,67 bilionu CZK) a 2/3 z této částky představují dodatečné a provozní výdaje. Polské HDP za rok 2021 přitom představuje 16,8 bilionu CZK. Česká Černochová a její nákupy jsou na tom podobně.
https://www.michalapetr.com/map-1511-vrteti-putinem-nejnovejsi-strategie-nato-proti-rusku-a-podivne-nahody-za-posledni-dva-dny/

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.