Súlad 17.11.2022 10:57 Zobraziť v diskusii

Re: Nový youtube-kanál: "JINÉ DĚJINY" od Honza (prekladateľ KSB kníh)

@Franta povedal/-a:

Súlad povedal/-a: Ak môže byť umelá žula, potom môže byť umelý aj kameň, z ktorého sú pyramídy postavené.

Pyramidy (aspoň některé) jsou postaveny z reaglomerovaného betonu. Když kousek toho kamene z pyramidy analyzovali v laborce, tak nalezli uvnitř lidský vlas. Pak také byl nalezen staroegyptský záznam, kde se píše, že jistá osoba (možná faraon) znala tajemství výroby umělého kamene. Tím "umělým kamenem" byl myšlen reaglomerovaný beton.

Viem o tom a je to podľa mňa najpravdepodobnejšia verzia postavenia pyramíd, že boli postavené z umelého kameňa. Som prekvapený, že to nenapadlo Alexandrovi Tamanskému, ktorý o umelej žule opakovane hovorí, ale umelý kameň na stavbu pyramíd nespomína. Aj preto si myslím, že pyramídy neboli postavené z materiálu hory smerom nadol.

Vek pyramíd podľa mňa nie je v stovkách rokov, ako hovorí Tamanský, ani v tisícoch rokov, ako hovorí oficiálna verzia, ale v desaťtisícoch rokov a boli postavené pred veľkou potopou sveta. Svetlo by na to mohla vrhnúť rádio-karbónová analýza vlasu z kameňa. Aj keď je nepresná a tisíce rokov tam lietajú hore dole, mohla by byť vodítkom k ďalšiemu bádaniu.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.