Bombulko 18.11.2022 09:26 Zobraziť v diskusii

Re: 17. november - spomienky, ako sa pozeráte na túto udalosť vtedy a dnes

rony ono každý ti odpovedal...akurát asi nie tak ako by si si ty želal preto si tak reagoval. ešte že je tá sloboda slova však? :)

ak budeš chcieť dostávať odpovede aké si želáš, musíš klásť oveľa priamejšie zamerané otázky a nie tak všeobecne...dúfajúc že ti každý skočí na lep :).

čo teraz nemáme a vtedy sme mali? čas...čas na plánovanie. komunisti sa nemuseli ničoho báť a hoci tam hore neboli vždy intelektuáli a nie každý chcel dobro pre spoločnosť, tak mali more času na plánovanie projektov...či to bolo v stavebníctve, či v poľnohospodárstve, či v hociktorej sfére aká vás napadla a mňa nie. Čo je zlé a choré v tomto systéme "vládnutia" určite krátkosť za akú sa menia tam tí hore. Ono sa ani nemôže vytvoriť nejaké dlhodobé plánovanie, lebo aký čas reálne má každá vláda ktorá sa tam dostane z tých 4 rokov? reálne 2. Rok sa vyhovára na nedostatky z predošlej vlády, rok sa už pripravuje na voľby tak nič poriadne neurobí a za dva roky z tých štyroch čo je pri moci má možnosť kaziť (kradnúť)...a tak to aj robí... a my týchto zlodejov ešte máme v úcte. nemyslím ľudí na tomto fóre, ale spoločnosť všeobecne. Nikdy sa nič nezmení aj keby toto bola lepšia forma vládnutia ako bola tá predtým, kým neodstránime tento prvok. Mohlo by sa aj v tomto systéme niečo pohnúť vpred ale to chce kľud, rozum a čas.

Ale tak ako tu písali mnohí predo mnou...dať si na váhu plusy a mínusy oboch systémov, tak vždy víťazil ten minulý, ale posledné roky víťazí s tak enormným náskokom, že to aj rony musí pripustiť. A rony - ustajnenie, chlast, žrádlo...každý je slobodný iba tak ako si to sám v hlave - vlastnej hlave - nastaví. Nie režim, či systém nás obmedzuje ale my sami. Ty si si to tak nastavil, videl si čo chcel a ako chcel. Čítaš ako to videli ostatní a myslíš že je to nostalgia a nie životné skúsenosti. Ťažko sa vysvetľuje niekomu kto si vysvetliť nedá. Netvrdím že pre teba musel nutne ten predošlý systém byť lepší. Asi nie...ale všeobecne pre všetkých ľudí lepší bol. A my nežijeme na osamelom ostrove ale v spoločnosti. Nemali by sme preto myslieť len na seba, ale pre dobro spoločnosti. Toto v rusku je doteraz. Nám to z hláv vymlátili. Teda...nie všetkým samozrejme.

Všetko zlé je na niečo dobré. Možno si povieš aká je zlá tá čína, ale potom si pustíš video od jedného slováka - Kurťak - ktorý žil nedávno v číne, vidíš tisíce ľudí ako sa v noci prechádzajú po mestách, doslova sa potkýnajú o vojakov, ale nik si ich tam nevšíma a potom si povieš...áno je to hrozné že tam je taký prísne strážený režim, ale na úkor čoho? nemusíš sa báť o rodinu, seba, deti...v ktorejkoľvek dobe ich pustiť kdekoľvek a vieš že sa ti domov vrátia. Je to len o tom ako to človek chce vidieť a čo je pre neho prvoradé...či bezpečnosť jeho blízkych a bezpečnosť všeobecne, alebo či sa chce obžierať a večer sa báť vyjsť pred vchod činžiaka alebo si sadnúť aj cez deň niekde na lavičku aby sa ti injekčná striekačka od dákeho feťáka nezapichla do zadku...
amerika je policajný štát...doslova...ale bezpečno tam nemajú...
čína ak by nemala taký režim aký má, tak ju rozvrátia tajné služby západu rovnako ako to urobili v zssr. len si chráni to svoje. A dobre vedia prečo to tam majú ako to majú. Musia. Niekto to vidí aj takto, a niekto to vidí len z toho nevrlého a zlého hľadiska. Ale myslím že tu to vie každý.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.