rony 18.11.2022 15:46 Zobraziť v diskusii

Re: 17. november - spomienky, ako sa pozeráte na túto udalosť vtedy a dnes

Kolektivisticke teorie urcite maju co do seba ale problem kolektivizmu bez hlbsieho pochopenia je len o stadovitosti. Nic viac. To co budem pisat je o KSB aby som sa nemusel opakovat. Ked nesuhlasite tak si to vybavte s autormi pripadne mi konkretne napiste v com som KSB prekrutil alebo v com sa KSB myli.
Existuje synergicky efekt. (2+2 rovna sa 5) Synergia vsak funguje aj v negativnom zmysle a to v zmysle ze hlupost rastie. Dav je hlupejsi ako jednotlivec v dave. To plati aj pre kolektiv ide o to co spajas. Hlupakov alebo rozumnych ludi. Synergia ako remen.
To co som sa pytal ohladne kolektivu a jednotlivca tak nie je o individualizme ale o sile jednotlivca ktory napr. ma nastudovane KSB, ovlada riadenie socialneho supersystemu a na zaklade nastudovaneho pochopeneho odpozorovaneho ako co funguje je nemanipulovatelny. Sila kolektivu zavisi od sili takehoto jednotlivca preto Pjakin a dalsi vyzyvaju k studiu. Zachrana topiaceho je v rukach samotneho topiaceho. V KSB bezi nejaky kolektiv zachranit toho topiaceho sa? Nikto nemoze vyriesit Tvoj zivot okrem Teba. A kde zacat? No u seba. Je to individualizmus? Plno floskul pisete zabrdate do osobnej roviny ja som dnes mal sadit cesnak a cibulku len je necas tak sem nakukujem. Dajte si peknu piesen k teme Ziarislav moje oblubena.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.