Rusofil 18.11.2022 22:26 Zobraziť v diskusii

Re: 17. november - spomienky, ako sa pozeráte na túto udalosť vtedy a dnes

@rony povedal/-a:
Rusofil.
Pokial som to dopisal som sa dostal do nejakeho kvadratu. Nalepky si strc vies kam, nalepky davaju liberali ked nemaju k teme co povedat. Prestan ma riesit pis k teme.

Tak tedy k tématu. Přestaň tady mystifikovat lidi. Za socíku stát výrobní prostředky nevlastnil, jak se nám tady snažíš podsouvat. Výrobní prostředky patřily národu.
Tvá věta: "Stat sa ma starat o to o co sa nevie postarat obcan sam. Stat sa nema starat o to o co sa vie postarat obcan sam." Tak se tedy neboj, a konkretizuj, o co se má tedy stát starat.
A ne jenom alibisticky čekat, co kdo tady napíše a pak se vůči němu vymezovat. Z tebe zatím nic konkrétního nevypadlo.
Tak věz, že za socíku se stát staral jen o to, o co se občan nedokázal postarat, tj. o bezpečnost, zdravotnictví nebo sociální zabezpečení, postavily se přehrady, silnice, elektrifikoval se kompletně celý stát, postavil metro atd.
Dnes místo toho, se stát cpe lidem do postele, nebo na záchod, do kuchyně a chce rozhodovat také o tom, koho máme mít rádi a koho naopak musíme nenávidět, koho si smíme, nebo nesmíme domů nastěhovat a nejraději by nám domů nastěhoval migranty. Rozhoduje o tom, čím máme topit, jaká zvířata chovat, co mám jíst, kdo má nosit vložky, jakou teplotu mám mít v obýváků, kdy a jak dlouho se mám sprchovat a kolik svetrů mám nosit. Také si osobuje právo disponovat mým tělem, když se mu to zachce. Zato se nestará o naší bezpečnost - nemáme bojeschopnou armádu, energetickou a potravinovou bezpečnost, zdravotní starostlivost je v rukou soukromníků a teď chce privatizovat i sociální pojištění tj. důchody a tím se absolutně zbavit všech úkolů, které má stát plnit. Ale daně se pořád zvyšují. Již nám sežerou 75% příjmů.

Komunisté musí blednout závistí, nad takovou svobodou jakou si tady lidi před 30 lety vyzvonili. A ty si v tomto blázinci zřejmě lebedíš a mudruješ nad tím, co se nám proboha na tom socíku tak líbilo. A za Boha, to nemůžeš pochopit. Tak už nevím, jak ti to mám natlouct do hlavy, aby ti to došlo. Proto ti vysvětluji, že prostě přemýšlíš jinak, než většina zdejšího osazenstva, proto naše příspěvky nechápeš a dožaduješ se opakovaně odpovědi, která by tě uspokojila. Ale té se nedočkáš!!!

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.