Lin 19.11.2022 09:08 Zobraziť v diskusii

Re: Vojna a civilisti - utiecť či zotrvať

@Quilgen
Překvapuješ mě. Říkám si, jestli jsou "tvé názory" způsobené tvým relativním mládím - nebo jestli je to obecný rys.
Constanze má pravdu = každý utéci nemůže. A někdo ani nechce a má to taky své hluboké etické důvody. Ty tu na jednu stranu nadáváš na migranty - a na druhou snivě koukáš za "slavnými útěky" za totáče.
Přišlo ti někdy na mysl, že skutečně mohou existovat (a existují) důvody, pro které lidi ze své rodné země neutíkají? Dobře, abych nezněla pateticky - neutíkají ze svého bydliště? Uznáš vůbec jako důvod třeba to, že tu mají své staré rodiče, kteří už nikam utíkat nemůžou (pro svůj zdravotní stav) a kteří jejich pomoc potřebují? nebo tu mají zvířata - a je jedno, jestli hospodářská nebo "mazlíčkovská". Nebo ještě jinak a obyčejně - mají tu své blízké (a nemusí jít o příbuzné), které milují? Nebo ještě jinak a úplně prostě = nechtějí utíkat, protože jak se jednou s útěky začne, tak se v nich pokračuje po celý život a utíkat před problémy a nebezpečím není pro život to pravé ořechové?
Nebo ještě jinak - myslíš si, že ve světě čekají na migranty s otevřenou náručí? A že se mohou přesouvat města, kraje, kontinenty lidí jen kvůli pošahancům, kteří mají vraždění v krvi?
S ohledem na to, co je v tvém příspěvku dál, je mi z tebe celkem nevolno...

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.