Zora 22.11.2022 00:06 Zobraziť v diskusii

Re: 17. november - spomienky, ako sa pozeráte na túto udalosť vtedy a dnes

vyberám od V. Palka:

O čom sa pri spomienke na November mlčí

Odňali sme rozhodovanie komunistom, ktorí sedeli na hlavniach sovietskych okupačných tankov. A vzali sme budúcnosť do svojich rúk. Dnes sme náš osud odovzdali do rúk iným a poslušne plníme pokyny. Čakáme, čo povie Washington. To je tridsaťtri rokov po Novembri náš spôsob, ako má pravda víťaziť nad lžou.
Pôvodné heslá Novembra
Keď sa líder Novembra Václav Havel stal československým prezidentom, v americkom Kongrese vo februári 1990 predniesol prejav, v ktorom hovoril o vízii, ako sa americkí vojaci vrátia z Európy domov „ke svým maminkám“.
Deje sa však roky opak. Ale o tom sa nehovorí.
Potupa Novembra
November 1989 bol pre tisíce ľudí najsilnejším zážitkom v živote a jeho odkazu sa nevzdajú napriek všetkým sklamaniam, ktoré zažili. Patrím k tým ľuďom.
Nechcem tu vymenovávať ďalšie a ďalšie témy, o ktorých nás naša doba núti mlčať pod sankciou vytláčania na okraj. Tých tém je veľa.
Občas zažívam veci, ktoré považujem za skutočnú potupu Novembra. Napríklad, keď čítam webové stránky, ktoré sú prokomunistické, zaváňajú nostalgiou za komunizmom a ktoré sú často dezinformačné, ale zároveň platí, že na nich nájdem aj závažné pravdivé informácie, o ktorých väčšina politikov a médií, hlásiacich sa k Novembru, nikdy nehovorí.
Zdá sa, že vziať svoju budúcnosť do vlastných rúk, je úloha, ktorá sa nikdy nekončí.
https://standard.sk/280024/o-com-sa-pri-spomienke-na-november-mlci/
http://www.srspol.sk/clanek-vladimir-palko-o-com-sa-pri-spomienke-na-november-mlci-25488.html

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.