Kaktus 23.11.2022 10:10 Zobraziť v diskusii

Re: Energetika v EU, plynovody a ropovody pre Európu

Byl odhalen plán.
Moldavské orgány prodávají část plynu, který jim prodává Gazprom, se slevou.
Systém jde přes ukrajinské prostředníky a pravděpodobně i přes Brity. Londýnští úředníci nepřijeli do Kišiněva jen tak pro nic za nic.

Dokonalá mezera v zákoně. Žádat od Rusů plyn pod tržní cenou, ale neposkytovat svým lidem plyn a energetické zdroje a prodávat ho EU s přirážkou, aby na tom vydělali (obelstít Gazprom).
To znamená, že moldavská vláda kryje potřeby lidí a hloupě seká těsto. Jsou to zkorumpovaní cucáci nejvyššího řádu.
Oficiální verze zní velmi hloupě a je určena pro hloupé lidi.
"Objemy plynu, které podle Gazpromu zůstávají na Ukrajině, jsou naše úspory a zásoby uložené ve skladech na Ukrajině," řekl vicepremiér Andrij Spynu.
Podle něj tyto objemy "byly a budou" plně uhrazeny Moldavskem.
Zatímco v Moldavsku je naprostý nedostatek energetických zdrojů, moldavské vládní straky prostě obchodují se státním plynem, čímž dávají Gazpromu záminku a všechny trumfy, aby neprodloužil s Kišiněvem smlouvu o ZLEVNĚNÉM plynu, a tak mohou na trhu mazaně platit. A to je minimálně o 30-50 % dražší, než kolik v současnosti stojí plyn v Kišiněvě. To opět dopadne na bedra běžných občanů, kteří již nyní musí vydávat 65 % svých příjmů na komunální služby.

Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)
https://t.me/legitimniy/14154

Předtím 22 lis 2022, 12:21 viewtopic.php?p=301945#p301945

Gazprom oznámil, že pokud nerovnováha v tranzitu přes Ukrajinu do Moldavska přetrvá, začne v pondělí omezovat dodávky přes Ukrajinu.

Společnost rovněž uvedla, že na Ukrajině zaznamenala nahromadění ruského plynu určeného pro dodávky moldavským spotřebitelům na základě smlouvy se společností Moldovagaz.
https://t.me/zvezdanews/100755

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.