Rusofil 23.11.2022 13:32 Zobraziť v diskusii

Re: ... o Adamovi

@dum povedal/-a:

@Rusofil povedal/-a:

dum povedal/-a: Keďže človek, Adam resp. bytosti človek, Adam boli stvorené priamo na obraz Boží, tak obsahovali aj femínne aj maskulínne princípy v harmónii.

Adam nebyl stvořen, ale utvořen, klonován. Stvořeny byli jenom ti, koho Bůh stvořil ze slova. Adam je výtvor Hospodina Boha (ve Slovenské verzi Pána Boha). Který se klonováním zabýval.
Prosím ujasni si význam slova stvoření a zformování (česká verze) a utvorenie (slovenská verze). Jsou to diametrálně odlišné pojmy.

Viem veľmi dobre že sú v doslovnom význame Starého zákona rozpory. Stvoril, utvoril (v Gn 1 sú obidva termíny), stvárnil. Týmto doslovným významom SZ sa už nechcem zapodievať. Napriek tomu si myslím že do vyhnania z raja je to Jeden Boh, Najvyšší, Stvoriteľ. "Vyhnať" z pozitívneho stavu bytia do inej dimenzie na inú planétu, zaodieť ich do kože , postaviť cherubínov na ochranu Edenu predsa nemohol iný relatívny boh, keď relatívnymi pseudo-bohmi, padlými božími synmi boli vlastne oni sami.

Ne, protože z Ráje nevyháněl Bůh, ale Hospodin - Pán.
v Genezis jsou oba termíny, jak tvrdíš, ale každý z termínů se vztahuje k jiné osobě. Stvořil - pouze k Bohu. Utvořil, zformoval pouze k Hospodinu - Pánu.
Samozřejmě, že ti to (zvýrazněné) nesedí, protože se urputně bráníš tomu, že byli nejdříve svtvořeni první a až pak utvořeni druzí. Pokud toto vezmeš v úvahu, vše dostane najednou smysl.
Navíc ti řeknu, kde se ráj nacházel. Rájem byla Hyperborea. Protože jenom na tomto místě na Zemi se nachází 4 velké řeky, které vyvěrají z jednoho místa. Podle severských legend právě tam žili světlí a byli nesmrtelní.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.