Lavazza 23.11.2022 15:21 Zobraziť v diskusii

Re: Quo vadis slovenské zdravotníctvo?

A keď vám z vyššie uvedeného nie je zle, tak ešte toto:

https://www.aktuality.sk/clanok/Bx8BqLe/chorych-novorodencov-v-kosiciach-liecia-v-kritickych-podmienkach-primarka-dala-vypoved

Máme osem izieb. Dve trojlôžkové, potom sú štyri dvojlôžkové a jedna jednolôžková. Pri tomto počte izieb by bolo optimálne mať osem až desať detí na oddelení,“ konštatovala Viktória Halušková, primárka oddelenia detskej onkológie a hematológie.

Situácia je kritická aj na Oddelení neonatologickej intenzívnej medicíny.

„V prenajatých malých priestoroch sa tiesni 28 predčasne narodených a kriticky chorých novorodencov. Mamy, ktoré majú aj podľa zákona právo byť so svojimi deťmi, napĺňať ich potreby na výživu materským mliekom, sa tlačia v dvoch malých izbách po štyri,“ opisuje situáciu Vanda Chovanová, primárka Oddelenia neonatologickej intenzívnej medicíny detskej nemocnice.

Sú tam niekoľko mesiacov, nemajú ani kde v súkromí zavolať blízkym, najesť sa za stolom.

„Nemajú internet, televízor, nič. Podmienky horšie ako v 3.nápravnovýchovnej skupine. A to sú tie, ktoré mali to šťastie, že sa pre ne našla posteľ na oddelení. Ostatné nemajú šancu, dochádzajú denne za deťmi alebo chodia len na návštevy,“ dodáva Chovanová.
————

Tak toto je sila. Ja som strávila na takom oddelení 3 tyzdne pred 9 rokmi. Je to neskutočne náročné na psychiku a ešte byt na izbe s totálne cudzími ženami. Potom Lekvár má tu drzosť rozhadzovať peniaze na testy, pavlaxoid, neúčinné experimentálne látky a rozdeliť prachy z plánu obnovy cez človeka blízkeho Pente. Boze čo sú toto za ľudia!?!?

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.