dum 23.11.2022 21:30 Zobraziť v diskusii

Re: ... o Adamovi

@Rusofil povedal/-a:

dum povedal/-a: Akýže mi postavíte dom, hovorí Pán, kde je nejaké miesto pre môj odpočinok?"atď. V celom NZ nenájdeš termín Hospodin v žiadnej slovenskej verzii.

Jsem pomalu zoufalý. V České verzi je to Hospodin, ve Slovenské Pán. Chápeš? Ale žádný z nich není Bůh, který stvořil. Hospodin/Pán, je entita vydávající se za Boha- stvořitele. Nepokrytě o tom mluví, a dokonce si je tak jistý, že to co bylo před ním, nikdo nebude zkoumat.
Slováci mají Pána, Češi Hospodina, Rusové Gospoda. Všichni se modlí k této falešné entitě, ne k Bohu.
Na tvém příkladu je vidět, že tato záměna se Pánu povedla. Pán, není Bůh.
Správně by tvá citace měla znít:
"Akýže mi postavíte dom, hovorí Boh, kde je nejaké miesto pre môj odpočinok?"

Kľud Rusofile. Pánova ruka alebo Ježišova ruka sa v NZ spomína na viacerých miestach aj po Jeho nanebovstúpení a transformácii. Slovo sa stalo telom. Oddelený Aspekt Božej Absolútnej Pravdy a Života už v transformovanom tele Ježiša Krista sa znova zlúčil z Bohom. Tým pádom Bohom je pre mňa Pán Ježiš Kristus. Ja sa na rozdiel od iných nemodlím k falošnej entite. Veď je úplne logické, čisto hypoteticky- ak by sa nejaký aspekt Absolútneho (dajme tomu taktiež Pravda a Život) inkarnoval nie v Galilei, ale napr. niekde v Tartárii do tela jedinca -vymyslím si - Sláva Staroverca , stal by sa poslom Božím, učil by a konal skutky, bol popravený za svoje "rúhanie, herézy", umrel, bol vzkriesený, vstal z mŕtvych a jeho transmutované telo by Absolútny včlenil do svojej Prirodzenosti- tak meno Boha by bolo pre mňa Pán Sláv Staroverec☺..A cirkvi a ich výklady a dogmy neberiem vôbec do úvahy.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.