dum 24.11.2022 13:31 Zobraziť v diskusii

Re: ... o Adamovi

rony povedal/-a: Priklad vystavovat utrpenie ako najvyssiu hodnotu lasky boha k cloveku? Ukrizovali kde koho ale tak mudra osoba ako Jezis sa nevida na dobrovolne ukrizovanie. Na krizi - boze moj boze moj preco si ma opustil? Co to je za hlupost ved sa sam rozhodol vecer v zahrade ze ide do toho a potom to zvaluje na boha otca?

Boh sa inkarnoval do fyzického plodu Ježiša Krista.
V skúsenostnom procese zažil charakteristiky a povahu pozemského života (ktorého iniciátorom nebol) a aj utrpenie a smrť hmotného tela. Tá priama skúsenosť by Absolútnosti chýbala. A ak by tu neprišiel, neukázal Cestu a nerobil a neurobil to čo mal urobiť tak by sme neboli spasení, t.j. oslobodení a žiadna Satjajuga, Zlatý vek, kráľovstvo Božie, ani smer k typom psychiky Človek, ani žiadne duchovné pozdvihnutie a vzostup, ani obrátenie sa naspäť k Bohu z tohto matrix-marazmu by sa nikdy už nekonali a ani neuskutočnili. Dovtedy bol Boh Stvoriteľ Najvyšší Duch. Slovo sa stalo telom. Tým že po smrti tela Ježiša Krista ho Boh-Duch na tretí deň oživil, transformoval a včlenil do svojej Absolútnej Prirodzenosti, môže sa prejaviť všade vo všetkých možných svetoch a dimenziách nie len v duchu. Že celý nutný proces nastane Ježiš vedel už dopredu a preto neušiel, nebránil sa a vydal sa dobrovoľne.,Bože môj, Bože môj prečo si ma opustil?' zvolal fyzický aspekt umierajúceho tela Ježiša Krista. Duch a duša neumreli, oddelili sa, ,opustili' telo a pokračovali v misii ďalej. Na tretí deň aspekt Ducha-Život telo oživil a premenil.

rony povedal/-a: Cely pribeh Isu aj s matkou ktora bola panna je prevzaty z egypta. Otcenas je modlidba slepeho z egypta cca 1000 rokov pred kristom.

Čo sa týka podobných línií, Melchisedeka som už spomenul. No rád by som si prečítal tú modlitbu aj tie tu niektorými prezentované príbehy predkristovských zrodencov z panien, poslov božích, príp. konajúcich zázračné skutky, ukrižovaných, z relevantných zdrojov. Viem že niekde písal Rusofil o "vypůjčení "od Amenhotepa IV, no rád by som sa o tých zrodencoch atď. dozvedel ešte niečo viac.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.