Rusofil 25.11.2022 15:13 Zobraziť v diskusii

Re: ... o Adamovi

dum povedal/-a: Čo sa týka SZ neberiem ti to Rusofile. Tie zámeny Boha na pseudo-bohov sú možné

Je to ze stejného soudku, jak když po výhře v Naganu, celý Václavák skandoval Hašek je Bůh = Hospodin je Bůh.

Myslím, že Bůh- Stvořitel nemá potřebu o sobě prohlašovat, že je Bůh. On jím prostě je.

Ale chtěl bych se ještě vrátit k mému zkoumání umístění Ráje na území Hyprborey. Včera jsem měl živé vidění, jako by mnou někdo zatřásl, a řekl mi, máš to přímo před nosem a pak mě to trklo! Našel jsem nezvratný důkaz, že jsme potomky světlých, Hyperborejců!
Jméno Hyperborea se ve starých spisech vyskytuje cca 24x a je to pojmenování v Řečtině. V Řecké mytologii se vyskytuje postava Borei, ale myslím, že byla tato postava převzata právě z Hyperborei, protože Borei pocházel ze severní země.
Když si slovo Hyperborea přeložíme jako, "Velký Borei", jsme hned doma. Borei je totiž dodnes v Ruštině jednoslovné pojmenování severního větru, severní bouře. Takže Hyperborea je krajina Velkého Severního větru.
Dále je to ještě zajímavější. Máme to celou dobu před očima.
Určitě je vám známo slovní spojení - je to velký borec, nebo, je to borec. No a odkud se vzalo? Velký borec = velký borejec - obyvatel velké Borei . Hyperborei, hyperborejec.
Pozůstatek toho, odkud pocházíme zůstalo zašifrováno v našem jazyce. V Ruštině je dodnes také борец, борьба.

Podle severských legend, obyvatelé Hyperborey nebyli přišelci z vesmíru, a také nepocházeli ze Země, jejich současníci jim říkali Alvi, Assové, neměli ani potřebu obsazovat další prostory planety. Byli strážci stromu života (v Bibli strom poznání) a konů (jeho obrázek i odkaz na něj jsem dával dříve), byli nesmrtelní, ale mohli zemřít, když byli již životem unaveni.
Podle Indické Avésty se šťastná země, Ráj, rozkládala právě tam, kde Slunce svítilo dlouho, jenom jednou v roce, tj. nezapadalo (v současnosti se jim říká bílé noci). A rok byl dlouhý, jako jeden den. Tato Země byla zničena ledem a sněhem. Podnebí se stalo tak nesnesitelné, že její obyvatelé se museli přesídlit dál na jih. Dále se tam píše, že Slunce se pohybovalo jako na houpačce, což je možné jenom v arktické oblasti.

Další konkrétní zmínky jsou v Mahabharátě, v části o lesích č.164. Popisuje se detailně pohyb Slunce a Měsíce v této části planety. Tyto znalosti nemohly být jenom na základě matematických výpočtů, ale lidé je museli vidět na místě, na vlastní oči. V knize Avesta Vendidat, jedna z postav varuje před příchodem zalednění, a nutností připravit se na to, ochránit semena rajských rostlin.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.