Ogar Valach 26.11.2022 13:03 Zobraziť v diskusii

Re: ... o Adamovi

V slovenskom preklade Biblie od Jozefa Roháčka z roku 1969, ktorý prekladal priamo z pôvodných jazykov, a ktorého preklad je preto považovaný za najpresnejší, je viditeľný rozdiel medzi tými, ktorí boli stvorení na šiesty deň a tými, ktorí boli utvorení na ôsmy deň:
 
"A Bôh stvoril človeka na svoj obraz, na obraz Boží ho stvoril, mužské a ženské pohlavie ich stvoril." (Gen 1:27)
https://biblia.sk/citanie/roh/gn/1
 
"Vtedy Pán, Boh, utvoril z hliny zeme človeka a vdýchol do jeho nozdier dych života. Tak sa stal človek živou bytosťou. A Hospodin Bôh vysadil zahradu čiže raj v Édene, od východu, a tam postavil človeka, ktorého utvoril." (Gen 2:7-8)
https://biblia.sk/citanie/roh/gn/2
 
A to nie je všetko. V Evanjeliu podľa svätého Lukáša sa píše, že je rozdiel medzi synmi tohto sveta a synmi svetla. Cenzorom to asi uniklo.
 
"A pán pochválil nespravedlivého správcu, že opatrne urobil. Lebo synovia tohoto sveta (pozn. utvorení na ôsmy deň) sú opatrnejší nad synov svetla (pozn. stvorených na šiesty deň) čo do svojho pokolenia." (Luk 16:8)
https://biblia.sk/citanie/roh/lk/16
 
V knihe Genesis Bôh stvoril prvý deň svetlo a štvrtý deň svetlá na oblohe. Hospodin Bôh utvoril na ôsmy deň človeka z prachu zeme, ale svetlo nikdy nestvoril. Dá sa predpokladať, že Bôh (Stvoriteľ) stvoril na šiesty deň človeka na svoj obraz, že stvoril svetlého človeka. Rus znamená svetlý. Takže v Biblii je potvrdenie našich Véd.

Nosatí a ušatí synovia tohto sveta boli utvorení v rámci 12-rozmernej hry, ktorú všetci hráme. My, Slovania, synovia svetla, sme 16-rozmerné bytosti a pochádzame z priestoru nad hrami.

Neskoršie preklady Biblie majú rozdiel medzi Bohom a Hospodinom Bohom postupne stieraný, čo nie je kvôli zjednodušeniu pre veriacich, ale pre nemožnosť odlíšiť tieto dve bytosti od seba.

Dostali ste perly na striebornom podnose. Ako s nimi naložíte je na vás.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.