Sherhi 26.11.2022 23:53 Zobraziť v diskusii

Re: Úlohy ženy a muža v rodine

Pár postrehov:
Za normálnych okolností (bez sociálnych dávok) žena s deťmi nie je samostatná a neprežije sama (výnimka sa môže týkať možno pár žien, ktoré zdedili slušný majetok alebo žien, ktoré pracovali X rokov, vytvorili si finančnú rezervu aby vykryli jednak náklady na pôrod ako aj X mesiacov výpadku príjmu po pôrode alebo náklady za nejaké opatrovanie). Vždy to tak v minulosti bolo a aj preto bol väčší dôraz kladený na výber správneho muža. Toto je dlhodobo ničené štátom sociálnymi dávkami, ktoré priamo podporujú určitý typ správania žien - je to jedno koho si nájdem a s koľkými budem mať deti, štát zoberie mužom z výplaty a moje správanie mi finančne vykompenzuje sociálnou dávkou a navyše muža donúti platiť mne a deťom výživné - dohnané do extrému napríklad v USA, kde prirodzene vznikla reakcia mužov v podobe hnutia MGTOW.

Tiež v minulosti ženy získavali sebestačnosť nie falošným feminizmom (mnoho dnešných žien sú "hrdé matky" neberúce peniaze od "frajera"- nemanžela, lebo to predsa zvládnu aj samé bez manželstva a spoločného majetku) ale v podstate jednoduchým obchodom vo vzťahu so spravidla starším mužom (dlhšie pracuje = má viac zdrojov), v ktorom vymenili vajíčka (plodnosť mladého veku a výchovu detí) za majetok (strechu nad hlavou a doživotnú rentu). Dnes je situácia trošku iná ale podstata z veľkej časti platí.


Základná premisa: väčšina zakladá rodinu/manželstvo s cieľom mať a vychovať ďalšiu generáciu. V tejto rovnici žena je hlavne matka detí, úplne ignorujem všetkých ekoteroristov, ktorí sa nechcú množiť lebo záchrana planéty atď...tiež neriešim nezmyslené argumenty typu "ale ja poznám super ženu, čo vychovala 10 detí a je top manažérka a tie decká ju milujú" - možno hej, a Yao Ming je čínsky basketbalista s výškou 229cm a preto sú Číňania najvyšší národ na svete?

Aby žena a muž mohli mať nejakú úlohu v rodine tak ju najprv musia (správným spôsobom) vytvoriť. Skúsme vede nie len slepo veriť ale si ju aj preštudovať, západné vedecké články neobsahujú nezmysly:

  1. peniaze: nepochopenie obchodu vajíčka za doživotnú rentu, často nedospelosť jedného z manželov, ktorý míňa veľa a na nezmysly, absencia spoločného rodinného rozpočtu (ja som predsa silný nezávislý jedinec, keď si budem zatajovať vlastný cashflow na účte, o ktorom ani manžel/ka nevie tak to určite prehĺbi náš vzťah...). Tu len zopár čísel, 33% ľudí ktorí sa hádajú o peniazoch zatajuje svoj cashflow pretože partner by s nákupmi nesúhlasil, 94% párov označujúcich svoje manželstvo za "skvelé" s partnerom rozoberajú finančné sny a problémy a 87% takýchto párov robia spoločný rozpočet a dlhodobý finančný plán (väčšina párov v manželstvách typu "okej" alebo "v kríze" to nerobí). Čím väčší dlh tým viac hádok o peniazoch (23% sa háda o peniazoch pri dlhu do 10 tisíc dolárov, 48% pri dlhu nad 50 tisíc). 54% skvelých manželstiev sa týždenne až denne baví o peniazoch, iba 29% okej a krízových.
  2. nedostatok intimity
  3. nevera
  4. domáce násilie
  5. nedostatočná kompatibilita
  6. fyzický vzhľad (nárast hmotnosti)
  7. návykové látky a závislosti
  8. svadba v mladom veku, väčšina manželstiev stroskotá v prvých 10 rokoch, najvyššia rozvodovosť je 20-29, tu sa udáva najmä rodenie detí v mladšom veku bez finančného zázemia, čo reťazí ďalšie problémy (dlhy, stres, návykové látky atď)
  9. svadba na základe mylných očakávaní, resp. neochota prispôsobiť sa druhému, robiť kompromisy a pracovať na vzťahu
  10. problémy v komunikácii
  11. nedostatok rovnosti vo vzťahu

Mnohé body určite majú vzájomné súvislosti a jedno môže spôsobovať druhé, nevera, domáce násilie, prežieranie sa do obezity, domáce násilie či návykové látky a závislosti štatisticky súvisia s výchovou dotyčného a toho čo videl/zažil doma. Sú to zároveň ľahko zistiteľné veci v prvých max 2 rokoch začínajúceho vzťahu.
Základné veci, ktoré by o sebe mali dvaja partneri vedieť, než sa vôbec vezmú, sú:

Potom sú tu iné dôležité veci ako svetonázor, sympatie atď. ale to už sa veľmi merať nedá. Pre úspešné partnerstvo ale netreba extra veľa, v USA aby partneri skončili vo vyššej strednej triede spoločnosti a zaplatili deťom kvalitné vysoké školy s takmer garanciou kariérneho úspechu tak vyše 90% takýchto párov neskončilo v mladosti (pod 21r) v base, vyhýbalo sa dlhom okrem hypotéky a zdieľali príjmy a výdavky, nebili pravidelne svoje deti, vzali sa a nerozviedli, nebrali drogy (ani nefajčili marihuanu) a nemali pred manželstvom veľa sexuálnych partnerov (2-4).

V našej modernej spoločnosti už nemáme vo zvyku sľubovať plodné tínedžerky starším a bohatším, znásilnenie je trestný čin a preto kľúče od miešačky, či sa to niektorým páči alebo nie, majú ženy. Ak chce byť žena matkou tak výber správneho partnera je štatisticky najkľúčovejšia vec v živote nie len jej ale aj jej detí. Väčšina mužov pre budovanie rodiny (svojej, nie jej nevlastné deti s 3 rôznymi mužmi) chce krásne mladé ženy, čo (úplnou náhodou) koreluje s ich vrcholom plodnosti. Vtedy je žena na vrchole svojej sexuálnej trhovej hodnoty a vyberá si. Keď vrchol prepásne a chce si vyberať po 30tke tak jej konkurujú mladšie, krajšie a plodnejšie, ktoré si vyberajú starších a bohatších (atestovaná doktorka s PhD., ktorá do tejto kariéry dala všetko, štatisticky naozaj ťažko okolo 35ky nájde úplne najlepšieho partnera, lebo snáď nepôjde pod svoju úroveň a tí nad jej úrovňou sú síce fajn ale im je ona ukradnutá, nemá veľmi čo ponúknuť, peniaze nepotrebujú a už nie je ani tak pekná a plodná už vôbec nie - načo s takou skúšať 5 rokov počatie keď chlap má už 40). U mužov je to opačne, vo veku ženského pádu sexuálnej trhovej hodnoty práveže stúpajú, väčšinou 35-40 prípadne viac. Vtedy majú veľa rokov odpracovaných a nejaký majetok z ušetrených zdrojov, ktorí môžu vymeniť za plodnosť krásnych mladých žien, ktoré tým eliminujú finančné problémy uvedené vyššie a majú dostatok energie na východu detí.

Dávno známe dôležité veci, čo by mladé dievčatá mali byť učené svojimi rodičmi, najlepšie matkami, sa akosi vytratili. Zrazu nikto nevie kde je jeho miesto, ignorujú sa fakty a mnohí si myslia, že sa dá ísť proti prírode.
Stále sú tu však aj takí, ktorí to nejako vedia a tí sú záhadne úspešní...proste nejako vedia už vo svojich 20tinách, možno počas vysokej školy, čo od života chcú a ako to pôjde ďalej, nerozvádzajú sa a nemajú zásadné problémy.

P.S. mám tu dlho otvorený koncept a vidím, že tu už rozoberáte veci typu "vplyv znamenia zverokruhu" tak neviem či tento príspevok je vhodne konceptuálny

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.