Rusofil 27.11.2022 20:37 Zobraziť v diskusii

Re: Úlohy ženy a muža v rodine

@rony povedal/-a:

2.tvrdenie zena sa rovna muzovi.
-toto tvrdenie sa stava siroko akceptovane, u mna je rovnako posahane ako pod 1. Kto to chce a preco?

Jde o to, aby nebyla ekonomicky a společensky závislá na mužovi, jak tomu bylo po staletí.

Souhlas, už v Bibli se píše, „Není dobré, aby člověk byl sám; opatřím mu rovnocennou oporu.“ (ne rovnoprávní) Takže kolega se mýlí, nejde o rovnoprávnost, ale o rovnocennost.
Pod rovnoprávností se rozumí, makat jak muž, bojovat jako muž, sexovat jako muž atd. Místo aby, práce ženy byla rovnocenná práci muže, aby starostlivost ženy byla rovnocenná boji muže, aby sexulatita ženy byla rovnocenná atd. Aby ženský zárodek měl stejnou cenu, jako zárodek mužský.
Kolega, Sherhi, který dnes nadhodil toto téma ukázkově předvedl, jak si cení práci muže a ženy, cituji:
"muži majú v priemere vyššie IQ ako ženy a sú aj produktívnejší (o veľa) v uniformných logických a silových činnostiach (armáda, právo, ekonómia, vrcholové zdravotníctvo, technické smery...všetko kde sa najviac zarába.......ženy ako prirodzené matky preferujú všetky ostatné "starostlivostné" odvetvia, kde je kontakt s ľudmi a viac voľného času pre rodinu...a kde sa menej platí."

Nejhezčí je tam zájmeno "sa". Sice sám vidí, že práce a starostlivost žen je málo oceňovaná, ale vůbec ho to nevzrušuje. Dokonce to považuje za normální, protože muži prý mají vyšší IQ a jsou produktivnější. No nevím, jak by byli produktivní, kdyby neměli sekretářky, ale to jen na okraj. Je směšné porovnávat produktivitu muže a žena. Žena dokáže najednou dělat 4, nebo 5 úkonů najednou, muž toho schopen není. Taká je pravda, nač to zamlčovat.

Proč ženy odcházejí z manželství a raději zůstávají samy s dětmi. No protože, nejsou ceněny. Kdyby byly ceněny, bylo by jim ve svazku z mužem dobře a nikam by neodcházely. Ono to totiž není jen o penězích a logice, jak nám to kolega převedl. Bylo by dobré také rozvíjet pravou hemisféru, nejen levou.
Ona totiž hůl má dva konce. Pokud si dejme tomu čtyřicátník vezme 20 letou holku, pode logiky že, po uzavření "obchodu vajíčka za doživotnú rentu" se může stát, že v šedesátí již chlapík nebude mít již tolik prostředků, aby "obchodnici s vajíčkem" dál poskytoval doživotní rentu, tak v době, kdy chlapík bude potřebovat sám starostlivost, tak bude opuštěn, a nebo přemístěn do domova důchodců, nebo zhyne někde pod mostem. Nebude renta, nebude starostlivost.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.