Rusofil 27.11.2022 21:35 Zobraziť v diskusii

Re: ... o Adamovi

@Fero povedal/-a:

@Rusofil povedal/-a:

@dum povedal/-a:

@Rusofil povedal/-a:

@dum povedal/-a:

@rony povedal/-a:
dum
co to je stav pozitivneho bytia a stav negativneho bytia? popis blizsie pls

Stav, aj následný proces pozitívneho bytia sú druhy svetov a životov približujúcich sa
neustále k atribútom Boha a stvorené priamo Bohom. Neobsahujú totálne nič negatívne." Raj, nebesia". Stav a proces negatívneho bytia je opak. Bohom nestvorený. Negatívne svety, životy, dimenzie, hovorovo "peklá". Naša planéta je mix na hranici, planéta spoznania dobra aj zla.

Co pro tebe znamená pojem "nebesia".

Určite to nie sú bytosti na obláčiku niekde v stratosfére🙂. Pre mňa je to predstava svetov, životov na planétach v rôznych dimenziách, duchovných i iných, aj prírodných. Princíp? Fauna aj flóra planét čisto pozitívna, užitočná, podporujúca a vytvárajúca harmonické prostredie pre vedomé a seba si uvedomujúce bytosti, pre ktoré miluj blížneho ako seba samého je alfa a omega. Neexistencia ég, neexistencia utrpenia, biedy, nemocí, starnutia, smrti. Každý chce byť ešte duchovnejším, lepším, viac poznávajúcim, viac prispievajúcim k spoločnému dobru. Každý sa chce podeliť ,dávať, príjmať a zdieľať s ostatnými to čo má, napr. talenty od Boha, poznanie, seba a svoju jedinečnosť. Priblížiť sa k Absolútnym atribútom Boha. No je tu jeden aspekt vyplývajúci so slobody voľby. Odmietnutie a vydanie sa opačnou cestou. No to už úplne niekde inde.

Doplním: nebesa = нет беса = bez démonů

...a nebo potom znamená.....net boga....

Svádí to k tomu, ale podle Ruského výkladu jde o dvojí negaci, Citace:

Kроме атмосферы, тверди, под словом небо разумеются так называемые небеса небес. Это невидимый, невещественный мир, быть может, то самое третье небо, о котором упоминает св. ап. Павел (II Кор. XII:2). Здесь, на высоте небесной находится святое особенное место вездеприсутствия Божия; здесь престол Его, здесь Он ходит по небесному кругу (Иов. XXII:14);

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.