Rusofil 27.11.2022 22:08 Zobraziť v diskusii

Re: Úlohy ženy a muža v rodine

@Ogar Valach povedal/-a:

Lena povedal/-a: Jde o to, aby nebyla ekonomicky a společensky závislá na mužovi, jak tomu bylo po staletí.

Rusofil povedal/-a: On je hlava rodiny a tak ať se stará, aby bylo dost peněz.

Hovorí vám niečo miera? Sebestredný muž nezohľadňujúci, že žena musí chodiť do práce rovnako ako on, a že teda nemôže byť na nej ešte aj starostlivosť o domácnosť a výchova detí, je idiot. Muž by mal žene so všetkým týmto pomáhať, pretože žena mu pomáha s uživením rodiny. Na druhej strane prehnane emancipovaná žena, ktorá všade vykrikuje aká je nezávislá a rodenie detí a ich výchova je pre ňu podradná, je obyčajná p*ča. Muž a žena majú tvoriť jeden celok. Ak ho netvoria, netreba hľadať vinu a chyby v druhom pohlaví, pretože chyby sú v nedozretých jednotlivcoch na obidvoch stranách. Chyby treba hľadať v tom, čo znemožňuje tým, ktorí sú vyzretí a chcú plniť svoje prirodzené úlohy, bránené v tom, aby vytvorili jediný funkčný celok. Z fleku tu máme niekoľko príčin - kapitalizmus, liberalizmus, materializmus, duchovná nevyspelosť... Zamerajme sa na odstraňovanie príčin, nie na úbohosť a vychcanosť jednotlivcov spomedzi obidvoch pohlaví. Pripadá mi to ako v škôlke - my chlapci a vy dievčatá a naopak. Z toho som už vyrástol.

Ogare, já tady jen rozebírám příspěvek kolegy. Prostě se mi nezdá v pořádku. Své důvody jsem uvedl.
Většina tady konstatuje, že ženy se feminizují a považují to za špatný vývoj. Ale už se nikdo nezamýšlí nad tím, proč je to pro ženy tak lákavé. Vždyť, kdyby jim bylo v manželství tak dobře, proč by z něj v tak obrovském množství utíkaly, protože o rozvod žádají především ženy.
Zdá se, že mužům tisíciletá tradice náramně vyhovovala a pořád vyhovuje. Přestala vyhovovat ženám. Proto je potřeba v první řadě zjistit, co se ženám na tom tak líbí. A ne je šmahem odsoudit. Kdyby to bylo 10% žen, tak bych si řekl, no jo 10% je blbých, nebo zblblých, ale ono je jich kolem 80%. Co je pro ně tak lákavé, a co muži nedokáží překonat, aby ženy zůstávaly v domácnosti? Podle mě, ženy reagují na něco, co děláme špatně. A reagují proto, že až teď mají možnost reagovat. Myslím, že byly nespokojeny, jak to tady vedeme již dříve, ale neměly ty možnosti co dnes. Jednotlivé nespokojenkyně byly většinou mlčeny, ale dnes je jich tolik, že se již umlčet nenechají.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.