Sonice 28.11.2022 08:30 Zobraziť v diskusii

Re: Úlohy ženy a muža v rodine

Ešteže nemám dcéru ale dvoch synov. Byť ženou je nesmierne nevďačná úloha z každej strany. Ja už to dáko doklepem, ale som rada, že toto po mne nemusí prevziať moja línia. Asi sme si ako ženy v rodine vytrpeli dosť a za odmenu sme dostali už len synov :):D.
A som za nich nesmierne vďačná, lebo sú to jediní muži v mojom živote. Otec sa o mňa nikdy nezaujímal, otčím fyzicky a psychicky týral, manžel chcel ostať večným dieťaťom bez povinností. Chvála Bohu, že som schopná sa o seba postarať sama, a je mi úplne jedno, čo si o mne bude myslieť miestne mužské osadenstvo. Chlieb mi nikto z nich nekúpi.
Nezávidím budúcim generáciam matiek.... Vôbec...

Len na zamyslenie, čo s tými ženami, ktoré sú naozaj inteligentné a múdre a aj talentované (a že ich je naozaj hodne) --- čo s nimi spravíme? Sú spoločensky nehodnotné, pretože ich neuspokojuje len rodenie deti a manžel, ale aj iné odbory? Budeme ich páliť na hranici zasa?

Presvedčenie niektorých mužov, že úplne každá žena túži len po tom, aby sa mohla starať o deti, muža a domácnosť mňa fascinuje :D.

Aj ženy majú svoje sny, radosti a ciele, chcú veľa vedieť a veľa sa učiť a tvoriť. Pre mňa je to podstata mojej duše. Keby mi niekto zviazal moje krídla a dal na nich reťaz, tak ma to duševne zabije. Budem mechanicky na nej, budem robiť, čo mi prikážu, ale nebudem to ja.... Ja žena!

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.