Ogar Valach 28.11.2022 10:25 Zobraziť v diskusii

Re: Úlohy ženy a muža v rodine

Sonice povedal/-a: Len na zamyslenie, čo s tými ženami, ktoré sú naozaj inteligentné a múdre a aj talentované (a že ich je naozaj hodne) --- čo s nimi spravíme? Sú spoločensky nehodnotné, pretože ich neuspokojuje len rodenie deti a manžel, ale aj iné odbory? Budeme ich páliť na hranici zasa?

  1. Prvoradou úlohou každého, muža aj ženy, je zabezpečenie pokračovania rodu. Nielen vlastné deti, ale aj vnuci/vnučky. Potom môžeš rozvíjať svoje talenty spoločne s mužom.
  2. My sme žiadne ženy na hranici nepálili. Robili to na západe a robili to kresťania. Láskavo nepresúvaj zodpovednosť na nás, pretože my s tým nič nemáme.
  3. Asi si to nemala v živote ľahké. Skús sa zamyslieť, čo máte v rode chybné a nezvládnuté. Je tvojou úlohou to napraviť, inak to budú musieť riešiť tvoje deti, prípadne deti ich detí, možno aj vnučky.
  4. Asi si mala na mužov smolu. Lenže sa ti dostali do života práve takí, akých si potrebovala na svoj ďalší duchovný rozvoj. Ak si pochopila a poučila sa, už to bude lepšie. Ak nie, budeš opakovať, možno v ďalšom živote.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.