Sonice 28.11.2022 10:30 Zobraziť v diskusii

Re: Úlohy ženy a muža v rodine

@Ogar Valach povedal/-a:

Sonice povedal/-a: Len na zamyslenie, čo s tými ženami, ktoré sú naozaj inteligentné a múdre a aj talentované (a že ich je naozaj hodne) --- čo s nimi spravíme? Sú spoločensky nehodnotné, pretože ich neuspokojuje len rodenie deti a manžel, ale aj iné odbory? Budeme ich páliť na hranici zasa?

  1. Prvoradou úlohou každého, muža aj ženy, je zabezpečenie pokračovania rodu. Potom môžeš rozvíjať svoje talenty spoločne s mužom.
  2. My sme žiadne ženy na hranici nepálili. Robili to na západe a robili to kresťania. Láskavo nepodsúvaj zodpovednosť na nás, pretože my s tým nič nemáme.
  3. Asi si to nemala v živote ľahké. Skús sa zamyslieť, čo máte v rode chybné a nezvládnuté. Je tvojou úlohou to napraviť, inak to budú musieť riešiť tvoje deti.
  4. Vyzerá to tak, že k rovnováhe si sa ešte nedopracovala. Porozmýšľaj, či sa nezameriaš na bod tri.

Ďakujem za radu, už som to vyriešila. Nemám dcéru, odpykám si všetko ja sama :) Som s touto situáciou plne vyrovnaná a beriem to na svoje plecia :).

Láskavo nič nepodsúvam, myslím, že zrovna moje názory poznáš dosť dobre, tak tu neprskaj.

Z ženy čerpá celá rodina energiu, doslova si ju berú. Preto je povinnosťou každej ženy dočerpať si ju a na to potrebuje čas aj sama pre seba. Pokiaľ ho nemá a zostane vyčerpaná, odnesie si to celá rodina. Všetci.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.