Kancelar 28.11.2022 11:38 Zobraziť v diskusii

Re: Úlohy ženy a muža v rodine

Mozno by sa to dalo zjednodusit aj tak, ze ak v partnerskom zivote vsetko funguje ako ma, tie tradicne role si prirodzene partneri rozdelia. Ak to ale poriadne nefunguje, potom to samozrejme nieje mozne. Takze nevyhnutnou podmienkou toho, aby si tie role rozdelili, je funkcny vztah. Moju zenu napriklad nebavi varenie, nema k tomu ziaden vztah, na druhej strane to bavi mna, ale samozrejme nie kazdy den. Ona vymysla, ja realizujem. Ak nevymysli, tak nejeme. Jej domenou je zasa upratovanie a starostlivost o dieta. Rola matky je nenahraditelna (otca tak isto), viem pomoct, ale nie zastupit. A tak je to spravne.

Uprimne, ja nemam ziadne nastroje ako vyriesit vsetky palcive problemy sveta, jedine co viem ovplyvnit priamo je moj vlastny zivot a tak sa teda snazim zit podla toho. Najdolezitejsie je podla mna toto:

Ogar Valach povedal/-a: Skús sa zamyslieť, čo máte v rode chybné a nezvládnuté. Je tvojou úlohou to napraviť, inak to budú musieť riešiť tvoje deti, prípadne deti ich detí, možno aj vnučky.

A nemyslim to vo vztahu k Sonice, ale celkovo ako rada do zivota. Kiezby by sa to vstepovalo od malicka: Problemy ktorym budes celit tu su preto aby si ich prekonal, ak ich obides alebo sa im vyhnes, vratia sa s vacsou razanciou az kym ich neprekonas alebo neprijmes (zodpovednost). Mnoho ludi je zacyklenych v mode problem - utek.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.