Modi 28.11.2022 22:31 Zobraziť v diskusii

Re: Úlohy ženy a muža v rodine

@Rusofil , s tou rovnocennosťou súhlasím. Práca mužov a žien by mala byť rovnako cenená. A nielen finančne, ale ľudia by mali chápať a mať úctu k práci každého človeka v spoločnosti.

Inak, čo sa týka toho príspevku @Sherhi , tak nemali by ste vylievať "dieťa aj s vaničkou". On predsa na začiatku uvádzal nie svoj názor, ale štatistiky... A z nich sa dá poučiť.

Trochu som zmätený z tvojich slov... Lebo píšeš veľa názorov, ktoré miestami idú proti sebe: Vyššie si Lene odpovedal, že súhlasíš, že žena nemá byť ekonomicky a spoločensky závislá od muža, a tu nižšie zasa cituješ Torsunova, ktorý radí ženám, aby ostali ekonomický závislé na mužovi a hnali ho zabezpečovať finančne rodinu, lebo je to jeho práca... Tak ako vlastne?

Určite by nebolo správne nútiť ženu, aby celý život bola závislá na mužovi. Ako som písal, práca každého človeka by mala byť rovnako cenená, a každá rodina by mala mať dosť prostriedkov na existenciu. Ale skôr mi ide o to, že ak sa muž a žena rozhodnú mať rodinu, tak je prirodzené , že v ranných štádiách materstva je žena v zraniteľnom štádiu, a je na mužovi závislá. Ona sa musí predsa starať o novorodenca, a muž by sa vtedy mal vedieť postarať o celú rodinu. T.j. podľa mňa tá prechodná závislosť nie je žiadna chyba ani nič zlé, len je dôležité, aby sa chlap správal ako chlap...

A Sherhi v štatistikách dobre ukázal, že ak má žena prijem a dávky v materstve isté, tak niektoré to vedie k tomu, že im je jedno s kým budú mať dieťa a nehľadajú si vhodného otca pre svoje budúce dieťa tak, aby malo aj otca, nielen matku (čo svedčí o úpadku mravov u oboch pohlaví). Myslím tým usporiadanú rodinu, a nie slobodnú matku, kde otec nenavštevuje dieťa vôbec, alebo len raz za čas. Jednostranný ženský vplyv na deti-chlapcov potom generuje zženštilých mužov, a problém absencie skutočných mužov sa len prehlbuje.

Ak má byť muž mužom a žena ženou, tak ich treba k tomu aj vychovávať, byť im dennodenným vzorom. Ale rozbité rodiny to nedokážu. Je to veľmi komplexný problém a mnoho vecí sa navzájom ovplyvňuje. A to treba pri celospoločenskom riešení zohľadňovať.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.