Rusofil 29.11.2022 08:16 Zobraziť v diskusii

Re: Úlohy ženy a muža v rodine

Modi povedal/-a: Trochu som zmätený z tvojich slov... Lebo píšeš veľa názorov, ktoré miestami idú proti sebe: Vyššie si Lene odpovedal, že súhlasíš, že žena nemá byť ekonomicky a spoločensky závislá od muža, a tu nižšie zasa cituješ Torsunova, ktorý radí ženám, aby ostali ekonomický závislé na mužovi a hnali ho zabezpečovať finančne rodinu, lebo je to jeho práca... Tak ako vlastne?

Vůbec to nejde proti sobě. Jsem zastáncem plnohodnotné harmonické rodiny. Také jsem za to, aby ženy byly v domácnosti a realizovaly se tam. Torsunov a i další uvádějí, že žena má mít pod kontrolou vnitřní tj. rodinný svět a muž vnější společensky sociální. Problém je v tom, že ženy jsou také zvídavé, také se chtějí podívat do světa, mnohdy zjišťují, že ten chlap, kterého mají veda sebe, jim nesahá ani po kotníky, dělá chyby jednu za druhou, a pokud se nemá rodina propadnout do chudoby, leckdy ji nezbývá nic jiného, než vzít opratě do svých rukou a zachraňovat rodinné finance, nebo zařídit opravy v domě, nebo něco dalšího, co je doménou chlapa.
Dalším problémem je to, že muž již nezajišťuje bezpečnost ženy a svých dětí. A to je základním úkolem muže. Dnes si není žádná žena jistá, jestli nebude po třech letech vyměněna za nový model, jestli muž nebude utrácet rodinné prostředky za nějakou jinou ženu a cizí děti.
My muži si neuvědomujeme, že selháváme v nejdůležitějším bodu, proč se ženy za nás vůbec vdávají. Muži berou úlet s jinou ženou, jako něco bezvýznamného, ale pro ženu to znamená životní ohrožení jí a jejich dětí. No a pak když slyší a vidí ze všech stran, jak jsou muži ceněny jenom mladé a krásné, tak se mnohdy bojí rodit, aby neztratily svoji mladost a krásu, ten strach je také důvodem, že si do svého těla nechávají voperovávat silikony, protože mají strach, že když jim povisnou po kojení prsa, tak je muž vymění za tu, která ještě nerodila a má netknutou postavu.
Vidíme, dnes a denně, jak jsou mnohdy opouštěny i těhotné ženy. No a pak, když toto ženy vidí, vštěpují do hlav svých dcer, že se musí umět postarat samy o sebe, protože na chlapa není spolehnutí.
Muži místo toho, aby se vzpamatovali, a začali se chovat jako muži, dál a dál opouštějí svoji mužskou pozici, a nežení se vůbec, protože zjišťují, že ženy v důsledku toho, že chtějí děti, chtějí rodinu, aby toto realizovaly, nezbývá jim nic jiného, než přistoupit i na soužití "bez papíru", jen aby se mohly realizovat, jako matky. Přitom si muži žárlivě střeží své finance, aby náhodou žena moc neutrácela.
Sherhi tady popsal také, jak ženy moc utrácejí. Ale vždyť ony zabezpečují chod domácnosti, domácnost je jejich doména a ony nejlépe vědí, co je potřeba. Není potřeba jen hrnců, nožů a vidliček, ale i tzv. serepetičky, které vytvářejí útulný domov.
Každá žena, která se rozvede zjišťuje, že sice muž hodně vydělával, ale také hodně spotřebovával a najednou zjišťuje, že ji zbývá i více peněz. Protože žena sice koupí 3 povlečení na postele, ale chlap musí mít nejlepší telefon, nejlepší auto a kdejakou elektronickou hračku a to stojí hodně peněz.
Na jedné straně Serhi říká, kolik ženy utrácejí, ale krása není zadarmo. Musí se udržovat a pěstovat. A když na to žena od muže nedostane peníze, tak nemá prostředky na to, aby byla krásná. Protože holič, kosmetika, nebo hezké spodní prádlo, také nejsou zadarmo.
Ať se Serhii podívá na světové krásky, jak vypadají, když se ráno probudí. Mnohdy by si o ně ani neopřel kolo. Pak po hodině, nebo dvou snažení a práci vizážistu se můžou jít fotit. Kdyby každá žena měla takový servis, zjistil by, že každá je krasavice.
Závěrem. I když si přeji, aby každá žena se mohla nerušeně starat o svoji rodinu, místo toho, aby musela makat 8 hodin někde v továrně, vím, že to je v dnešní době utopie. Nezávisí to totiž od ní. Závisí to od jejího manžela. Toto by měla mít dvojice ujasněno před vstupem do manželství. Pokud se dohodnou, že žena bude v domácnosti, tak ať chlap dodrží své slovo a ať se stará plně rodinu zabezpečit a neměnit pravidla v průběhu hry. Protože měnit pravidla v průběhu hry je podraz. Ať se pak nediví, že se žena pak zařídí také podle svého.
Vidím to na své dceři. Byli s manželem domluveni, že bude v domácnosti, má řidičák, ale neřídí. A najednou přišel požadavek, aby také vydělávala. Dle mého, je to změna pravidel v průběhu hry. Po deseti letech doma, se musí rozhodovat, co bude dělat, kde se zaměstná atd. V jejich plánech toto nebylo. V jejich plánech byla rodina.

Ještě k těm statistikám. Věřím jen těm, které sám zfalšuji :)

PS: Ještě k Torsunovu. Pokud řekneš A, je potřeba říci i B. Ten tam říká, co má žena dělat, pokud muž neplní svoji funkci. Tak např. pokud málo vydělává, nejít do práce, ale nechat to na něm, má mu říct, že vydělávání peněz je jeho práce a ani ať ji nenapadne jít do práce. Pokud si muž našel nějakou "kamarádku", odstěhovat se od něj a nespat s ním. Atd...

Úplně na závěr. Ženy změní své chování tehdy. když zjistí, že s mužem je jim lépe, než bez něj.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.