Lavazza 30.11.2022 11:02 Zobraziť v diskusii

Re: Quo vadis slovenské zdravotníctvo?

Tak komu ešte neprišlo dnes zle, tak toto:

https://t.me/televiziaslovan/142

Od 31 min Peter Weis vysvetľuje, že hneď po voľbách na ministerstve zdravotníctva sa zvýšili platy úradníko, (rapídne), medzi ktorými bol aj Visolajský. Bolo to spúšťač závisti.

A potom tento človek ide vyjednávať platy lekárom. Zabudlo sa na všetkých ostatných - ambulantní lekári, sestry, záchranári, diskriminačné navýšenie platov. Možno očakávať ďalšie štrajky. Nemocnice majú úplne iné problémy - nedostatočné priestory, služby atď.

Citujem (takmer doslova) Dr. Weisa: "Keby to nebol aspoň ten pán Visolajský, dalo by sa nato pozerať, ja sa nato nemôžem pozerať." (pozn. ani ja).

"To je človek, to je jeden z tých, ktorý môžu zato, že sa tak veľmi nakupovalo a testovalo. Človek, ktorý chce, aby sa nejaký balík poskytol, tak je za minutím ešte väčšieho balíka za doby pandémie. To je človek, ktorý je zatým. Neviem, čo by som k tomu dodal, mne sa nato pozerá zle."


Je to velice podobné záveru, ktorý píšem hore. A niekomu z tohoto človeka (Visolajského) nie je zle, keď si myslí, že môže stáť v čele nejakej lavíny, ktorá zmení spoločnosť, keď niekto môže toto podporovať, tak buď ja KSB nechápem alebo nie som schopná kriticky myslieť. Ešte jeden ilustračný snímok:

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.