Lavazza 30.11.2022 15:47 Zobraziť v diskusii

Re: Úlohy ženy a muža v rodine

Sonice povedal/-a: Ja neviem, prečo sa to stále niekomu nepáči a chcel by mi do toho kecať. Joooj, istým ľuďom musí asi toto hlboko ležať v žalúdku (ja a mne podobné).

Aj mňa toto voľakedy zamestnávalo, že aká by som mala byť. Ale už toto jednoducho neriešim. Som asi v podobnej situácii ako @Sonice a paradoxne odkedy som dospelá som chcela byť finančne nezávislá, a to primárne od rodičov. A bola som k tomu aj vychovávaná. Chodila som na brigády počas strednej školy, a počas vysokej školy som tiež pracovala. A môj brat takisto. A nato tu nejaký borec napíše, či je lepšie byť závislý na zamestnávateľovi alebo na manželovi. Ako by sa to dalo porovnať? Keď mi pracovný vzťah nevyhovuje, tak ho ukončím. S manželstvom, keď sú tam deti, to takto ľahko nejde.

Ja stále vravím, že raj na Zemi začne, keď sa každý začne starať predovšetkým o seba a o svoju rodinu. Mňa tiež fascinuje, ako sa tu rieši, že ženy sú také onaké, makové, že by si mali brať takých, onakých mužov, kedy by mali mať deti, že nechcú byť závislé na mužovi a pod. Každý nech si urobí poriadok u seba. Teraz prosím skúsme to nebrať osobne napr. @Rusofil napísal, že žije sám a teda má toľko aktivít, že nejaký vzťah nerieši (ak som to napísala zle, ospravedlňujem sa) a nikto nemá potrebu ho presviedčať, že to nie je dobrý postoj.

Preto vravím, každý nech rieši v prvom rade seba, svoje deti, svoju ženu alebo muža. A v takomto poradí sa to dá ovplyvniť, pričom dospelé deti už nie, a manžela/ku len osobným príkladom. A keď si každý toto vyrieši, odpadne aj ten problém vyššie. Okrem seba nemôžme zmeniť nikoho.

Ogar Valach povedal/-a: Muž pomáha žene a žena pomáha mužovi - sú jeden celok. A tak to má byť.

S týmto sa úplne nestotožňujem, resp. treba dodať že pomáhať niekomu - komu pomáhame? Kto niečo nezvláda. Muž má svoju úlohu, prácu, žena svoje. Áno, keď má jden viac a druhý menej, vtedy to sedí. Primárne by mali spolu tvoriť. A to nie je len to materiálne.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.