rony 02.12.2022 13:55 Zobraziť v diskusii

Re: Úlohy ženy a muža v rodine

Objektivne zakonitosti bytia.
Levice lovia lev pavacsinou pride a nazerie sa. Raz prisla k leviciam hyena a nahovorila im ze ich lev utlaca a ze nech viacej pre neho nelovia. Stalo sa. Znamenalo to koniec svorky. Teritorium obsadila svorka ina.
Vsade na planete zem u biologickeho druhu clovek rozumny existuje muzska a zenska rola. Je v podstate rovnaka s malymi odchylkami co sa roznych kultur tyka. Technologicky pokrok vplyva na vela veci a vnasa aj do vztahov muzov a zien rozne zmeny a trendy ale ako hovori krasna pani Anna Hogenova to podstatne z minulosti nemen.
Lavaza tak ako si vyzvala ze nech sa muz zamysli ... aké je to, byt so ženou, ktorá tá miluje, lebo si a so ženou, ktorá nemá aktuálne inú možnosť len byt s tebou, lebo finančná závislosť, malé deti... som sa zamyslel. To ze je zena financne nezavisla v rozhodovani o tom ci ju vezmem do clna (alebo uz v clne mam) nema pre mna ziadnu vypovednu hodnotu.
Veci v minulosti sa hodne zamotavali a zijeme aj vo vztahoch nasledky dejov minulych. Nasi predkovia nemali navody na rozne manzelske krizy resp. mali navody neuplne alebo priamo spatne. Obvinovat predkov co robil kto svojej druhej polovicke nema zmysel. Je tu cas zacat veci rozmotavat.
Mam znamu s ktorou obcas hodim rec je nieco ako vedma, davnejsie som jej povedal ...ty bosorka v stredoveku by Ta upalili.xixi Tak tato pani bola uspesna to v com robila ale napriek tomu si umelo znizila prijem lebo by zarabala viacej ako jej manzel. Tam ide presne o tu rolu zeny a muza. Bola by narusena bilancia co kto ma do vztahu priniest a jej zalezalo aby ich vztah naruseny nebol.
Doba s trendami umelo vytvaranej spotreby predefinovava priority aj vo vztahoch. Namiesto rozmotavania spatnych algoritmov prevzatych z rodov sa vytvaraju nove zamotky. Kazdy je zodpovedny za svoj zivot ale co ako vyriesis je navodom aj pre Tvoje deti. Castokrat to co sa nam nepacilo na vztahu rodicov zopakujeme ani nevieme ako.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.