Andrew 02.12.2022 16:18 Zobraziť v diskusii

Re: Úlohy ženy a muža v rodine

Všetko som to prečítal a idem sem podať môj pohľad na vec.

Podľa mňa u dokonalého vzťahu ide o súlad dvoch duší ktorý tvorí harmóniu, pieseň ktorá sa volá rodina. Vyčítať nedostatky, chyby druhému je v podstate obrana EGA. (Moje chápanie EGA je duchovné kto som alebo seba vnímanie, seba ohodnotenie) Čiže sa seba ohodnotenie, EGO bráni voči dosiahnutým výsledkom ktoré nie sú priaznivé tým že obviňuje druhú osobu alebo aj inú okolnosť aby sa v podstate nemusel kaziť vnútorný obraz. Tým sa vlastne dostáva do komfortnej pozície a je v pohode lebo on za nič nemôže a druhý to robia ešte horšie, ich chyba ja som v pohode.

No ale ak jeden usiluje o dokonalý vzťah, je on sám dokonalý? Alebo len túži po obrazoch vo svojej hlave vytvorených a nevidí a nechce vidieť nedostatky a skutočnosti ktoré nastavajú v ňom samom a v jeho okolí. Pretože ak chcem dokonalý vzťah sám musím byť dokonalý nakoľko ja som ten vzťah ja som jeho súčasť.

Čiže ak hľadáme vzťah, skutočne hľadáme vzťah? Alebo niečo iné, niečo čo nám chýba. Môže to byť veľa vecí spoločnosť, sexuálna túžba, spoločenské postavenie, ohodnotenie. Pretože ak nehľadáme vzťah ale ten vzťah je len cestou k nejakej nižšej túžbe. No potom dostaneme celý komplexný balík aj s vecami ktoré k tomu patria. Veci ktorých sme si neboli vedomí a teraz akosi drhnú. Vecí ktoré bolia a uťažujú.

Takže ak nevieme nájsť čo hľadáme pomôže nám viniť druhých? Alebo sa poučiť, navýšiť svoje vedomie a dospieť.

Podľa mňa hierarchia v rodine nie je rovnocenná ani rovnoprávna ani nič také. Hlava je nad srdcom a srdce nad žalúdkom, pod ním sú pohlavné orgány a cele toto nosia nohy. Takže sú nohy menej cenné ako mozog? Podľa mňa áno ale človek bez nôh je úbohý. Preto si treba veci vážiť a ctiť pretože čo si človek neváži,neuchováva o to je odsúdený prísť. Všetko si vážiť v takej miere aká tomu náleží panna má väčšiu hodnotu ako kurva. K tomu hodnota vecí býva dynamická, pohyblivá. Žalúdok je dôležitejší pri jedení nohy pri chodení. Na čo je dobrý muž pri pôrode alebo kojení? Načo je dobrá žena pri stavaní mostov, domov, elektrických sietí a ja neviem, môžeme ju posadiťaj do tanku že ako jej to pôjde.

Človek sám o sebe je komplexný biomechanizmus a mal by sám sebe porozumieť až potom sa hrnúť do komplexnejších súčastí ako rodina. Sám v sebe má cykly ako dýchanie, tlkot srdca, spánok. Podľa mňa celý človek a jeho postavenie je odrazom od kvality jeho nádychu a nádych je nadradený výdychu. Bez jedného nie je druhé sú na sebe závislý. Preto tam musí byť rytmus ten je podstatný.

Preto tam musí byť vzájomná komunikácia a pochopenie. Aby sa mohli zladiť a rozvíjať spoločnou cestou nakoľko tvoria už komplexnejší biomechanizmus. No ale aby mohli druhému zdieľať svoje vnútorné nastavenie musia vedieť vyjadriť seba preto seba musia poznať.

Takže celý tento nie problém sa dá riešiť len prácou na sebe. Seba spoznávaniu a rozvíjaniu. Podľa mňa človek chce rásť a rozvíjať sa a je dno či dieťa, muž alebo žena. Keď nie upadá a hnije ako táto otrocká spoločnosť v ktorej sa nachádzame. Otroci a ich páni zahľadení do svojich pôžitkov a túžob, utopený vo svojich bezduchých myšlienkach.

Takže tam aj vám patrí môj vďak vám že ste sa vyjadrili k problematike. Vážim si toho lebo mi to samému pomáha si veci ujasniť a uvedomiť. Takže som rád a ďakujem.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.