Zora 02.12.2022 17:08 Zobraziť v diskusii

Re: Česká republika

Krvavé balíky. Podozrivú zásielku preverujú aj na ukrajinskej ambasáde v Prahe
Krvavé balíky. Na ukrajinské veľvyslanectvo v Prahe bola v piatok doručená podozrivá zásielka podobná tej, ktorú pyrotechnici skúmali dopoludnia v Brne. Polícia v okolí čiastočne obmedzila dopravu.
Skúmajú ju pyrotechnici
„Na veľvyslanectvo Ukrajiny v Prahe dorazila podobná zásielka. Aj tu pyrotechnici robia analýzu obsahu obálky, ktorá na prvý pohľad vyzerá podobne ako tá, ktorá bola doručená do Brna,“ napísala polícia. V bezprostrednom okolí čiastočne uzatvorili cestné komunikácie, osoby však neevakuovali.
Predpoludním pre podozrivú zásielku polícia evakuovala šesť zamestnancov ukrajinského konzulátu v Brne a tiež priľahlé okolie budovy vrátane materskej školy. Po preskúmaní vylúčila, že by v zásielke bol nástražný výbušný systém ako v podobných obálkach doručených na rôzne inštitúcie v Španielsku. Uviedla, že sa v nej našla živočíšna tkanina.
Krvavé balíky
Podľa vyjadrenia ukrajinského ministerstva zahraničných vecí boli viacerým ukrajinským veľvyslanectvám v európskych krajinách doručené „krvavé balíky“ obsahujúce oči zvierat. Balíky boli okrem Brna zaslané ambasádam v Maďarsku, Holandsku, Poľsku, Taliansku a Chorvátsku, ako aj generálnym konzulátom v Neapole a Krakove, informoval hovorca ukrajinského rezortu diplomacie Oleh Nikolenko.
https://ereport.sk/krvave-baliky-podozrivu-zasielku-preveruju-aj-na-ukrajinskej-ambasade-v-prahe/

Zásielka na ukrajinskom konzuláte v Brne neobsahovala výbušninu, ale živočíšny odpad
https://ereport.sk/zasielka-na-ukrajinskom-konzulate-v-brne-neobsahovala-vybusninu-ale-zivocisny-odpad/

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.