Lavazza 02.12.2022 21:39 Zobraziť v diskusii

Re: Úlohy ženy a muža v rodine

Andrew povedal/-a: Som zameraný na výkon a zdravie. Ľudia mi dosť často hovoria že takú čo so mnou vydrží nenájdem. No ja nehľadám slabú ženu lebo ja sám nie som slaboch

No tak si treba dávať pozor, pretože zena nie je pokazený chlap. Zena orientovaná na výkon, to môže byt ošemetne, pozor na to.

Andrew povedal/-a: Tiež si myslím že nemôžem od druhých vyžadovať čo sám nedokážem takže na sebe pracujem.

Nikto nevie všetko a každý vie niečo. Toto sú tiež take formulácie.. napr. rodiť deti je taký pekný príklad.

Pozor na slova, pretože tvoria… existuje take, chceš Pána Boha pobaviť? Povedz mu o svojich plánoch, alebo nase človek mieni,…

Aj som bola orientovaná na výkon, a na vysokej škole som vyhlasovala, že by som chcela dvojičky, lebo to je efektívne strávená materská dovolenka, doteraz sa mi z tej efektivity točí hlava a na plny pracovný úväzok som sa od narodenia detí nedostala:-). No ale JŽO nás naučí….

Čo znamená byt najlepší? Úprimne sa pytam. Moje dvojičky, chalani ustavične medzi sebou súťažia, kto je lepší v tom alebo inom. Ja im hovorím, že si môžem vymyslieť x-kategórii, kde bude ten druhý horší. Aká je to mierka? A ešte im vždy pripomeniem, že ten brat, ktorý ho hnevá, je ten najlepší, lebo iného nemá.

Podľa mna každý môže tak súťažiť so sebou, aby bol inde (ďalej ako bol včera). Lebo v každom okamihu robíme veci, najlepšie ako vieme. Pretože, keby sme to vedeli lepšie, tak to tak robíme. Je jedno že o hodinu, týždeň to vidíme ináč. To je ilúzia. Skutočná je len prítomnosť.

Tak veľa šťastia pri hľadaní tej pravej. I keď myslím, že hľadať sa nedá, iba nájsť.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.