Mrakoplas 03.12.2022 10:24 Zobraziť v diskusii

Re: To není vtip

Dám sem, je to k tématu války na Ukrajině. Včera jsem si ze záznamu pouštěla k žehlení seriál Jak prosté ( Elementary) - běží nyní na Paramount Network konkrétně čtvrtou sérii díl 9 Vražedné auto.
Děj: Dva muži v maskách zastřelí ochranku a muže, který vychází ze striptýzového klubu. Odjíždějí pryč v automobilu, které se ale nedá najednou ovládat ( řídí ho někdo jiný) a havarují. Jsou mrtví.
Detektivové to vyšetřují, zjistí, že zastřelený muž byl oligarcha z Ruska, který prodával zbraně. Útočníci byli ukrajinští vojáci ( zmíněno, že zabili desítky obětí ve východní Evropě)- zabiti-nemohli řídit-auto-někdo převzal řízení.
Zhruba v polovině vstoupí do vyšetřování americká agentka- náměstkyně ministra zahraničí pro evropské záležitosti ( asijského vzhledu) a přebírá případ. Detektivové však v práci pokračují na vlastní pěst a odhalují, kdo nechal oligarchu zabít a proč.
No a zhruba v poslední čtvrtině dílu slyším, jak detektiv říká, že vše je kvůli válce Ruska s Ukrajinou. Kompletní popis toho, co se nyní děje,překvapivě naprosto střídmě, objektivně, přesně. Hlášky "Rusko muselo zaútočit... Komu prospěje, když konflikt bude dál pokračovat..Ta válka musela UA vládě přinést velké množství peněz...oligarcha vedl tajná jednání ve jménu ruské vlády s američany aby válka skončila....atd. Bylo to tak přesvědčivé, že jsem se šla podívat, kdy tento díl natočili. Tak dle ČSFD v roce 2016.

https://www.csfd.cz/film/317836-jak-proste/465307-serie-4/prehled/
tento díl
https://www.csfd.cz/film/317836-jak-proste/465317-vrazedne-auto/galerie/
čas: 19:38-19:44 - asiatka - náměstkyně ministra zahraničí - část vysvětlení
a ještě 19:54

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.