Ogar Valach 04.12.2022 14:35 Zobraziť v diskusii

Re: KSB - klady a zápory, vhodnosť pre SK/CZ

kulich povedal/-a: Na jednej strane neustále napádaš KSB, teraz tvrdíš, že je ok, len sa treba posunúť ďalej.

Ako som ti už raz napísal, chápanie čítaného textu sa učí na základnej škole, a ty ako učiteľ by si to mal ovládať. Zjavne neovládaš. KSB nenapádam, upozorňujem na jej objektívne nedostatky a podkladám to faktmi a argumentmi. To po prvé. Po druhé, ak si ešte raz dobre prečítaš čo som napísal, nájdeš tam, že KSB je základná škola po očistení od mín a nedostatkov. V mojich tvrdeniach teda nie je najmenší rozpor a som konzistentný od úplného začiatku.

kulich povedal/-a: Mám pocit, že sa snažíš preskočiť zopár fáz. ... Skutočne máš pocit, že ak nemáme (väčšinové obyvateľstvo) zvládnutú ZŠ, tak môžme ísť rovno na VŠ? Pretože tú základku skutočne nemáme, to je objektívna realita (viď davy zapichaných a s vytretým nosom).

Dobrý postreh. Vysvetlím. Na prácu s davom nemáme čas ani prostriedky. A my nie sme dav. Niektorí zvládli základnú školu KSB a chcú robiť na jej základoch obrodu národa, čo je obmedzenosť. KSB rieši väčšinou dôsledky, nerieši príčiny. Stavať na KSB je preto hlúposť. Sú medzi nami aj takí, ktorí zvládajú vysokú školu, tzn. riešenie príčin, nielen dôsledkov. Oni musia vypracovať a už aj vypracovanú majú osnovu obnovy, na ktorej má byť založená obroda národa. Že dav ešte nedorástol vôbec nevadí. Dav neurčuje osnovy a nie je iniciátorom obrody. Robia to tí, ktorí nezakrneli na základnej škole KSB.

Viem, je to ťažké pochopiť, hlavne pre niekoho kto sa v KSB našiel. Lenže KSB je dosť primitívne a obmedzené učenie, ktoré je zamerané na úzku oblasť života, preto nemôže byť osnovou obnovy celej človečenskej spoločnosti. Prečítaj si, čo na písal Dum, možno ťa to nasmeruje. S Dumom v zásade píšeme o tom istom, akurát každý vychádzame z niečoho iného.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.