Ogar Valach 04.12.2022 14:59 Zobraziť v diskusii

Re: KSB - klady a zápory, vhodnosť pre SK/CZ

@Modi povedal/-a:
Čo ponúka KSB? KSB pre rozvoj duchovnosti odporúča žiť striktne podľa svedomia, odporúča diktatúru svedomia. A keďže mravné kritériá nemusia byť u každého rovnaké, tak je dôležité byť stále vo vnútornom dialógu so Stvoriteľom (on môže najkompetentnejšie poradiť, čo je naozaj dobro a čo zlo, čo je správne a čo nie).

KSB stavia na niečom, čo je u každého iné, namiesto toho, aby stavala na spravodlivosti. Nedostatok chce zalepiť dialógom so Stvoriteľom, lenže stvoriteľa máme každý iného, takže namiesto zalepenia nedostatku sa týmto nedostatok ešte viac prehĺbil. Je to dôsledok druhej míny rovnakosti a podporuje prvú mínu islam.

Ako by sa teda dal vyriešiť tento problém pomocou véd? Ako presvedčiť ľudí, aby menili sami seba a uzdravili tak celú spoločnosť?

Jeden z hlavných Konov Všehomíra je, že nikto nemá právo vplývať na slobodu rozhodovania niekoho iného. Dá sa informovať ľudí čo, ako, prečo, ale každý sa musí rozhodnúť sám za seba a niesť za to zodpovednosť. Takže áno, sme zase pri koňovi a pití. Lenže tí, ktorí na sebe duchovne pracujú, vystupujú vyššie. A čím sú vyššie, tým väčšiu majú možnosť práce v jemnohmotnom svete, ktorého odrazom je materiálny svet. Takže každý, kto na sebe duchovne pracuje, rastie a môže sa pripojiť k práci na spoločnom diele, ktorého cieľom je nástup Zlatého Veku. Nie je to o kvantite, ale o kvalite. My, Slovania, nositelia živatmy, máme schopnosť tvoriť fyzickú realitu myšlienkou, ak je odstránený náš osobný negatív. Práca v jemnohmotnom svete, konkrétne vo sfére príčin, dokáže odstrániť príčiny našich problémov, ktoré sa následne musia prejaviť v materiálnom svete vymiznutím problém (je nutná duchovná aj fyzická práca, jedno bez druhého nejde).

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.