dum 04.12.2022 18:53 Zobraziť v diskusii

Re: KSB - klady a zápory, vhodnosť pre SK/CZ

@Modi povedal/-a:

@dum povedal/-a:

@Modi povedal/-a:

@Ogar Valach povedal/-a:

@Kancelar povedal/-a:

@Ogar Valach povedal/-a:
Obrody áno, len nie na podklade KSB. Vidíme, akí fanatici sú odídenci.

KSB je jedna vec, je to teoria, ta nieje ani zla, ani dobra, je to teoria. Ti ktori si ju privlastnili, to je nieco uplne ine, to uz nieje teoria ale "prax", ta sice za vela nestoji, ale na druhej strane, nieje potreba vylievat s vanickou aj dieta. Je to proces, niekto moze byt pocas neho zaslepeny, ale ak sa mu na konci otvoria oci, bude prinosom. Preto netreba lamat palicu nad nikym (aj ked chut je velka), treba furt aleze furt prekonavat svoje ego, je to skola, kontinualny proces.

Áno, ale... Obroda musí byť v prvom rade duchovná, a preto by mala byť postavená na našich pokročilých Védach, nie na učení KSB pre základné školy. Základnú školu by sme už mali mať zvládnutú a nie je čas čakať na flákačov. Samotná KSB nestačí na vyriešenie problémov, ktorým čelíme, potrebujeme naše Védy ako základnú osnovu.

Toto je zaujímavá téma. Skúsme sa na to pozrieť.
Reč je teda o duchovnej obrode spoločnosti. Cieľom je dosiahnuť štatisticky vyššie množstvo ľudí v spoločnosti, ktorí sa budú správať etickejšie, v súlade s vyššími princípmi Stvoriteľa, čo sa automaticky premietne aj do praxe života, t.j. spoločnosť sa stane harmonickejšou.

Čo ponúka KSB? KSB pre rozvoj duchovnosti odporúča žiť striktne podľa svedomia, odporúča diktatúru svedomia. A keďže mravné kritériá nemusia byť u každého rovnaké, tak je dôležité byť stále vo vnútornom dialógu so Stvoriteľom (on môže najkompetentnejšie poradiť, čo je naozaj dobro a čo zlo, čo je správne a čo nie). Princípy dialektického rozhovoru pomocou vhodných otázok a tandemový princíp treba uplatňovať práve v tomto dialógu jedinca a Stvoriteľa. Človek sa pýta Jeho, a odpovede dostáva rôznymi spôsobmi cez JŽO, reč života (životarečenie).

To, či napreduje a napreduje správne, si môže overovať v praxi (prax je kritérium pravdivosti). Ak sa človeku darí, vychádzajú mu plány, jeho život sa harmonizuje, a smola a nezdary sa mu vyhýbajú, potom je vysoká pravdepodobnosť, že ide dobrým smerom. Ak ho naopak stretávajú časté prekážky, a nečakané zmeny plánov, potom je to v reči života signál, že niečo robí zle...

Toto je dobrý smer pre ľudí, ktorí nechcú spadnúť do nejakej náboženskej alebo ezopraktiky a rizkovať, že sa budú niekoľko rokov venovať výmyslom manipulátorov a pseudoduchovnosti.
Toto je skrátka napojenie sa na toho najkompetentnejšieho (Stvoriteľa) a pokus rozvinúť sa pod Jeho priamym vedením bez prostredníkov.

Čo sa týka rozprestretia tejto kultúry na širokú verejnosť, na väčšinu spoločnosti, je to podobné ako s tým koňom, ktorého možno priviesť k prameňu, ale nikto ho nedonúti napiť sa. Každý musí sám chcieť niečo so sebou robiť. A myslím si, že kým túto duchovnosť nebude mať v KSB rozvinutú a praxou overenú dostatočne veľa študentov KSB, tak ťažko sa bude šíriť medzi väčšie množstvá ľudí. Lebo v tomto človek môže ísť len príkladom a hovoriť o svojich vlastných skúsenostiach zo života. Takíto ľudia sa môžu spájať do súbornosti, tvoriť egregor súbornosti a pozitívne vplývať aj na ostatných ľudí... Ale aj tak je to pomalý proces... No tieto nízkofrekvenčné procesy musia bežať už v predstihu, nikdy sa nesmú zastaviť, lebo sú pomalé a vysledok je ešte niekde vo veľkej dialke...

Na védy nie som odborník. Snáď túto úvahu niekto doplní, ako védy môžu reálne zmeniť duchovnosť spoločnosti, ako by sa dal takýto proces budovať a čo je k tomu treba... Osobne mám pocit, že aj tu bude ten istý problém ako v príklade s tým koňom, ktorého nie je možné donútiť piť. Ale možno sa mýlim. Ako by sa teda dal vyriešiť tento problém pomocou véd? Ako presvedčiť ľudí, aby menili sami seba a uzdravili tak celú spoločnosť?

Dobrá úvaha, len život v súlade s vyššími princípmi Boha a harmonizácia jeho všetkých aspektov automaticky neznamená že prípadné prekážky, nezdary a negatívne zážitky sú signálom že niečo robí zle ale že kým je tu na svojej individuálnej služobnej ceste tak je potrebné tými nepríjemnými a vcelku neovplyvniteľnými skúsenosťami (zvolenými v predinkarnačnej dobe) prejsť.

Dum, asi chápeš, čo myslím pod "znameniami" a jazykom životných odolností. Tieto veci mám v živote odskúšané. Je to ako keď sa máš včas dostať na letisko, na ktoré sa musíš nejako dopraviť, ale sadneš do auta a prekvapivo je vybitá batéria. Tak ideš na autobus, ale ten má ako na potvoru meškanie, takže lietadlo nestihneš, a potom sa dozvieš, že to lietadlo havarovalo. Alebo ideš urobiť dôležité životné rozhodnutie, berieš si ženu po niekoľkomesačnej známosti. Mnohí ľudia vidia, že sa k sebe nehodíte, ale ty si zaslepený. A tak nastupuje reč života... Zrušia vám rezerváciu svadobnej miestnosti pre hostinu, niečo im do toho vošlo. Obľúbený fárar, ktorého chcela nevesta, zrazu oznámi, že nemôže vás zosobášiť, lebo musí služobne odcestovať niečo riešiť, a ešte do tretice sa niečo nečakane poserie. Toto sú zaručené znamenia od života, že sa rútiš do problémov a manželstvo nebude fungovať. Toto sú len príklady, tie moje skúsenosti sú osobné, o nich nebudem hovoriť.

Vieš, sú ľudia, ktorí sa riadia heslom, idem si za svojim cieľom a nič ma nezastaví! Budem sa byť s každou prekážkou! - toto pre mnohých obľúbené heslo je najlepšou cestou, ako nerozlišovať medzi dobrými cieľmi a varovaniami pred zlými cieľmi Zhora. Je to najlepšia cesta ako ostať hluchý voči JŽO.

A ak niekto verí, že príbeh Jóba z Biblie by mohol byť reálny, tak to už je úplná odrezanosť od JŽO. Problémy vždy symbolizujú, že niečo je zle (hoci nehovoria, kto spravil chybu, či človek sám alebo spoločnosť). A je rozdiel, či človek prekonáva problémy v dôsledku prekonávania minulých chýb, alebo prekonáva problémy preto, lebo si ich sám permanentne vyrába, protiví sa zákonom Stvoriteľa, ide hlavou proti múru (v tomto druhom prípade dostáva najprv mäkké neškodné znamenia, a keď je hluchý, tak následky sú čoraz tvrdšie a môžu mať aj fyzický ráz: keď má niekto rád rýchlu jazdu na bicykli a nie je mu to Zhora dané, a najprv skončí s odretou tvárou, druhýkrát si zlomí kľúčnu kosť, tak je veľká pravdepodobnosť, že tretie zranenie bude ešte tvrdšie a vážnejšie. To sú skrátka znamenia JŽO. Mám to odpozorované aj u druhých ľudí).

To je v poriadku, ak je niekto tvrdohlavá palica a nevie sa poučiť na prvý krát, tak sa mu to opakuje kým si to neuvedomí. Či ak sa mu dejú také veci, že je očividné že ide nesprávnym smerom. No keďže sme na planéte poznania a koexistencie dobra aj zla, tak je účelom spoznať dobro aj zlo, resp. nie je účelom dobro aj zlo nespoznať a nezažiť v skúsenostnom procese. Ak si pred inkarnáciou do hmotného tela vyberieš spoznať dobré aj zlé zážitky, tak presne tie zvolené sa ti udejú. Pozemský život Ježiša Krista (či už v neho veríš alebo nie) hovorí za všetko.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.