Modi 05.12.2022 22:30 Zobraziť v diskusii

Re: KSB - klady a zápory, vhodnosť pre SK/CZ

@dum povedal/-a:

Modi povedal/-a: Na druhú stranu, akú skúsenosť z poznania dobra a zla má nenarodený plod alebo novorodenec, ktorý predčasne zomrie? Aký význam mala táto jeho kratučká skúsenosť v tele?

Napr. novorodenec- zažitie entity v ňom vtelenej- zrodu a úmrtia v hrubohmotnom tele+ negatívny zážitok pre rodičov. Plod- nepríjemný a negatívny zážitok pre rodičov....Čo sa týka Ogara, ani ja nesúhlasím s niektorým jeho vyjadrovaním, útokmi a pod. Ogar a Rusofil- "zlý a dobrý policajt" ideológie, viery SAV a Tartárie. Stoja si za ňou. Tak ako ja si stojím za Ježišom Kristom. Čo sa týka SAV tak s niektorými ideami sa neviem stotožniť. No pravdepodobne Ogar a Rusofil ani ateisti či inoverci nevedia prijať niektoré idey hlavne čo sa týka existencie a prirodzenosti Ježiša Krista ktoré tu predkladám. Na Ogarove "výpady" je ťažko si zvyknúť. Aj ja som už toho mal pár krát po krk. No je to jeho pozemská povaha, temperament. Nie je stoikom. Ako vysvetliť študentom KSB že aj keď v podstate táto viera, teória, téza má svoje pozitívne atribúty ako napr. zbavenie sa psychík zvierat, biorobotov, zombie, démonov a statie sa Človekom, taktiež aj dôraz na svedomie ako Boží prvok v ľuďoch a pod. , tak podľa mňa okrem toho vlastne len poukazuje, monitoruje a analyzuje proces dejov a udalostí na scéne a javisku tejto planéty s tesným presahom za scénu? Monitoring následkov a dôsledkov pádu synov Stvoriteľa. Aspekt Boha nie je len Svedomie ale aj Absolútna Pravda, Láska, Dobro, Múdrosť, Poznanie, Sloboda a Nezávislosť, Spravodlivosť, Inteligencia, Harmónia, Maskulinita, Feminita,Voľba, Prítomnosť, Pochopenie, Akceptovanie, Súcit, Odpustenie, Milosrdenstvo, Energia, Vôľa, Tvorba, Šťastie, Prozreteľnosť, Bytie, Život atď. Existuje, jestvuje vôbec u niekoho úprimná vôľa a voľba k obratu a statie sa Človekom, bohoČlovekom? Či budeme duchovne padať ešte hlbšie a hlbšie.....

Spontánny potrat alebo spontánna smrť novorodenca, to je silná negatívna skúsenosť hlavne pre rodičov. Pre dieťa je to takmer nulová skúsenosť. O svete ešte nevie takmer nič. Pre toho novorodenca by malo zmysel sa ešte raz narodiť na tento svet, aby pochopilo čo je dobro a čo je zlo.

K tomu zvyšku. Treba pochopiť, že na dosiahnutie cieľov, ktoré ma človek a možno ľudstvo pred sebou, je treba poznať strategické ciele (to sú tie dlhodobé až transcendentné) a taktické ciele (tie krátkodobé, ktoré si človek určuje sám, aby prešiel krok za krokom k jednotlivým fázam strategických cieľov). A nadobudnúť aj taktické zručnosti.

Ako povedal ten čínsky mudrc:
Taktika bez stratégie, je iba zbytočný zhon pred porážkou.
Stratégia bez taktiky je tou najdlhšou cestou k víťazstvu.

To znamená, že potrebuješ aj stratégiu, aj taktiku.
K strategickým cieľom určite patrí dosiahnutie vysokej mravnosti u seba a neskôr aj v spoločnosti. Plus, ak sa podarí zistiť, čo vlastne Boh od nás chce, tak zladiť strategické ciele s Jeho cieľmi.

Taktické ciele, to je naučiť sa v tomto marazme, v ktorom žijeme, prežiť. Aby sme nevyhynuli skôr, než sa dostaneme k strategickému cieľu. A taktikou zároveň je naučiť sa ofenzívne sa prebíjať vpred k jednotlivým etapám strategických cieľov.

Ak sa človek venuje NF procesom a zároveň sa cvičí aj v taktike (VF procesoch), to si vôbec neprotirečí... Ak by si sa zameriaval výlučne na duchovnosť, tak podľa mudrcovej poučky by to bola tá najdlhšia cesta k cieľu (preto náboženstvá ľudstvo nikdy nespasili). Treba spojiť stratégiu s taktikou. Nežijeme v nejakom inkubátore, izolovanom prostredí, ale vo vojne so zlom... Na reálnom bojisku, na život a na smrť. Ak sa nebudeme brániť, tak vymrieme... To by sa stalo aj saolinskym mníchom, ak by sa nenaučili sebaobrane. Takže oni spojili stratégiu (duchovný vývoj) s taktikou (fyzickou sebaobranou). A to je len jedna s tvárí taktík.

Dnes idú satanisti tvrdo proti ľuďom. Jeden z cieľov je depopulácia. Ak sa ľudia nenaučia riadiť, a nenaučia sa jasne chápať politiku, tak sa môže stať, že budú podvedení a zomrú skôr, než sa dožijú úspechov vo svojej duchovnosti... Môžu vymrieť skôr, než zažijú vytúžený zlatý vek. Preto netreba podceňovať zručnosti vysokofrekvenčnej analýzy a lipnúť len na dlhodobých procesoch...

Áno, niekto by si mohol povedať (kresťan alebo moslim), nenarodil som sa preto, aby som očakával šťastie tu na zemi. Tu je len taký očistec, ktorý treba pretrpieť. Šťastie mi Boh dá až po vzkriesení, keď vytvorí novú zem, kde bude len dobro, ako kedysi v raji... Ale tento názor je z množiny tých, ktoré sa nedajú tu na Zemi nijako overiť, a čo ak je to len bluf nejakého prefíkaného ľudského démona, ktorý si tak zaistil, že sa mu ľudia nebudú motať pod nohami, a on si bude môcť páchať a budovať zlo tu na zemi ďalšie tisícročia? Napr. GP alebo globalisti všeobecne.

Myslím, že ak by Boh mal voči nám seriózne požiadavky, od ktorých by závisela spása alebo zatratenie, tak by sme sa rodili so zaručenými vedomosťami o svojej misii na zemi, a netápali by sme v tom, neboli odkázaní na výklad všelijakých podvodníkov a sociálnych manipulátorov. Pochybovať je úplne normálne vo svete, v ktorom je pravda zmiešaná so lžou a človek nemá garantovaný prístup k pravdivým odpovediam na svoje otázky.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.