dum 06.12.2022 07:05 Zobraziť v diskusii

Re: KSB - klady a zápory, vhodnosť pre SK/CZ

@Modi povedal/-a:

@Lavazza povedal/-a:

Modi povedal/-a: novorodenca, to je silná negatívna skúsenosť hlavne pre rodičov. Pre dieťa je to takmer nulová skúsenosť. O svete ešte nevie takmer nič. Pre toho novorodenca by malo zmysel sa ešte raz narodiť na tento svet, aby pochopilo čo je dobro a čo je zlo.

Skutocne!? A na zaklade čoho to tvrdíš!?!

Prečo je TAKMER nulová? Lebo ono to tak vyzera, keď porovnám to kvantum vnemov a informácií, ktoré príjme do seba počas života dospelý človek alebo hoc aj 10 ročné dieťa, a porovnám to s tým minimom informácií, ktoré cez vnemy prijme do seba plod. Ak porovnáš dospelého a plod, tak je tam priepastný rozdiel v tom, ako jeden a druhý "poznajú dobro a zlo" a o tom bola reč. A schválne som uviedol spontánny potrat, keď dieťa zomrie relatívne bezbolestne, a nie pri drastickom potrate. Chápeme sa?

Preto som hore napísal "novorodenec- zažitie entity v ňom vtelenej- zrodu a úmrtia v hrubohmotnom tele+ negatívny zážitok pre rodičov. Plod- nepríjemný a negatívny zážitok pre rodičov." Keďže si myslím že sebauvedomujúca vedomá bytosť sa inkarnuje do plodu až okolo +- piateho mesiaca, tak dovtedy je to nevedomý živočíšny plod, aj keď s pocitmi - preto informácia a negatívna skúsenosť len rodičov. No neskôr zrodenie aj smrť už zažíva vtelená entita do živočíšneho tela, nezáleží na tom že predinkarnačná pamäť tým vtelením je zablokovaná a vonkajšie vnemy sú na úrovni zvieratka.Vonkajšia myseľ sa len začína pomaly učiť, zvonku. Najvnútornejšia duchovná myseľ, hoci zapuzdrená, v ktorej sa nachádza život aj božie atribúty je pri vedomí a uvedomení si seba samého, takže informácia a zážitky z procesu sú do najvnútornejšej pamäte plne vpísané.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.