Modi 06.12.2022 13:30 Zobraziť v diskusii

Re: KSB - klady a zápory, vhodnosť pre SK/CZ

@Lavazza povedal/-a:

@Modi povedal/-a:

@Lavazza povedal/-a:

Modi povedal/-a: novorodenca, to je silná negatívna skúsenosť hlavne pre rodičov. Pre dieťa je to takmer nulová skúsenosť. O svete ešte nevie takmer nič. Pre toho novorodenca by malo zmysel sa ešte raz narodiť na tento svet, aby pochopilo čo je dobro a čo je zlo.

Skutocne!? A na zaklade čoho to tvrdíš!?!

Prečo je TAKMER nulová? Lebo ono to tak vyzera, keď porovnám to kvantum vnemov a informácií, ktoré príjme do seba počas života dospelý človek alebo hoc aj 10 ročné dieťa, a porovnám to s tým minimom informácií, ktoré cez vnemy prijme do seba plod. Ak porovnáš dospelého a plod, tak je tam priepastný rozdiel v tom, ako jeden a druhý "poznajú dobro a zlo" a o tom bola reč. A schválne som uviedol spontánny potrat, keď dieťa zomrie relatívne bezbolestne, a nie pri drastickom potrate. Chápeme sa?

Toto sú len tvoje dojmy, ktoré tuto prehlasuješ za všeobecnú pravdu. Prenátalny život je hodne nepreskúmaná oblasť. Bolesť môže byť aj duševná, keď tá maličká duša vníma, že ho jeho rodičia nevítajú s láskou a mnohé odídu.

V prvom rade: ja nič neprehlasujem za všeobecnú pravdu, iba hovorím svoj názor.
Takže tvrdíš, že štatisticky vzaté (nie ojedinelé prípady ale štatistický priemer) plody v tele majú viacej skúseností o dobre a zle, než dospelí ľudia? To fakt? Takže vlastne štatisticky degradujeme? V maternici sme duchovne najvyvinutejší a najskúsenejší a po narodení prichádzame o skúsenosti a pochopenie? Iba sa pýtam, nechcem ťa ani nikoho presviedčať... Ja si len myslím, že štatisticky to bude asi naopak. Môj názor.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.