JankA 07.12.2022 08:13 Zobraziť v diskusii

Re: Quo vadis slovenské zdravotníctvo?

Riaditeľ nemocnice, kde žiaden lekár nepodal výpoveď Niečo tu nefunguje, ak stále máme sestry, ktoré robia radšej predavačky

„Čakal som, že zvýšenie platov bude razantnejšie pri sestrách než pri lekároch,“ hovorí riaditeľ Kysuckej nemocnice Martin Šenfeld.

„Nie je možné, aby poisťovňa platila nemocnici za rehabilitačnú masáž len tri eurá. A robte ľuďom za takéto peniaze kvalitné masáže. Nemáte šancu!“ hovorí riaditeľ Kysuckej nemocnice v Čadci, ktorá napriek zle nastavenému systému nie je na rozdiel od iných štátnych nemocníc v strate. Martin Šenfeld v rozhovore približuje, ako to rieši aj prečo v nemocnici zo 170 lekárov nepodal výpoveď ani jeden.

Vysvetľuje, čo výsledok rokovaní znamená v praxi pre nemocnicu na hraniciach s Českom aj prečo bude navýšenie platov pre nemocnice likvidačné, ak poslanci neschvália štátny rozpočet. Zároveň hovorí, prečo vyššie platy problém slovenského zdravotníctva neriešia.

Šenfeld tiež objasňuje, ako sa im darí získavať mladých lekárov, čo si myslí o optimalizácii siete nemocníc, či sa neobáva, že bude pre nedostatok zdravotníkov trestne stíhaný, i to, prečo odmietol ponuku riadiť českú nemocnicu. Martin Šenfeld je ekonóm a Kysuckej nemocnici v Čadci šéfuje už 11 rokov...

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.