Zora 07.12.2022 10:13 Zobraziť v diskusii

Re: Pandémia, epidémia, očkovanie a génová manipulácia

Deti po období nosenia respirátorov majú problém s imunitou.
Otázkou zostáva, koľko detí je očkovaných resp. žije s očko rodičmi.
Všimnite si, že za zníženú imunitu podľa Prokopovej môžu aj respirátory.
Spomína aj RSV, na ktoré má Pfizer vymyslené riešenie /6.11. v tomto vlákne/.

Ostrieľaná pediatrička Prokopová otvorene: Chorobnosť je EXTRÉMNA, školy nezatvára iba chrípka!
Na vysokú chorobnosť doplatilo už 36 škôl na celom Slovensku! Problémom nie je iba chrípka, ale aj iné respiračné ochorenia či svrab. Potvrdila to aj pediatrička Elena Prokopová, podľa ktorej tú máme najhoršiu sezónu chorobnosti detí za posledné desiatky rokov.
Najviac chorých detí je v Trenčianskom kraji, kde podľa hygieničky Ľudmily Bučkovej museli z dôvodu akútnych respiračných ochorení zatvoriť sedem základných a sedem materských škôl.
„Máme tú najhoršiu sezónu chorobnosti detí za posledné desiatky rokov,“ hovorí Prokopová s tým, že školy sa zatvárajú aj pre iné respiračné ochorenia. „Áno, niektoré deti majú chrípku, ale máme tu aj extrémne veľa iných ochorení. Napríklad veľa streptokokových angín, čo sme po iné roky vôbec nemali,“ povedala Prokopová. Za zvýšenú chorobnosť môže podľa nej aj pandémia koronavírusu, keď boli deti celé dni zavreté doma. „Navyše všetci nosili respirátory a priebežná imunita, ktorá sa buduje tým, že sa permanentne stretávame s vírusmi a baktériami, je oslabená. Navyše sa začalo počasie, ktoré praje šíreniu respiračných infekcií. Vonku je zima, vlhko, dážď, vnútri sú pozatvárané okná a málo sa vetrá. Deti, ktoré majú imunitu slabšiu, chytajú tieto choroby do radu,“ dodala Prokopová.
Ako povedala, žiakov v tomto čase trápia aj rínovírusové infekcie či respiračné syncyciálne vírusy (RSV), ktoré sa prejavujú zvýšenou nádchou a teplotou.
https://www1.pluska.sk/rady-a-tipy/skoly-nezatvara-iba-chripka-hovori-pediatricka-prokopova-detom-chrozia-aj-tieto-ochorenia

V ZŠ na Ostredkovej evidujú svrab, zatvorili ju však pre chrípku
https://www.bratislavskenoviny.sk/zdravie-a-zivotny-styl/74504-v-zs-na-ostredkovej-eviduju-svrab-zatvorili-ju-vsak-pre-chripku

Základná škola Riazanská je do stredy zatvorená. Školáci sa do tried vrátia vo štvrtok 8. decembra
Chorobnosť na chrípkové ochorenia dosiahla na 38%.
https://bratislavskykraj.sk/zakladna-skola-riazanska-je-do-stredy-zatvorena-skolaci-sa-do-tried-vratia-vo-stvrtok-8-decembra/

Hygienici ukazujú, ako sa bude vyvíjať chorobnosť. Kedy príde druhá vlna?
V 48. týždni bolo prerušenie výchovno-vzdelávacieho procesu nahlásené spolu v 83 výchovno-vzdelávacích zariadeniach. Išlo o 47 materských a 36 základných škôl.
Obvykle k celoštátnej chrípkovej epidémii dochádza na prelome januára a februára
„Ak počet neprítomných detí alebo žiakov z dôvodu ochorenia chrípkou prekročí 20 percent z celkového počtu detí alebo žiakov, riaditeľ školy alebo školského zariadenia oznámi túto skutočnosť príslušnému regionálnemu úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ). Riaditeľ školy preruší výchovno-vzdelávací proces na základe odporúčania miestne príslušného RÚVZ,“ spresnila hovorkyňa ÚVZ.
https://tvnoviny.sk/domace/clanok/376404-hygienici-ukazuje-ako-sa-bude-vyvijat-chorobnost-kedy-pride-druha-vlna

Obvykle bývala len 1 vlna, na prelome januára a februára /v období lyžiarskych výcvikov, aspoň teda u nás/, dobre si na to pamätám, ale bol obrovský problém školu zavrieť, chrípkové prázdniny sme mali asi raz za mojich 14 rokov v školstve. Chorobnosť bývala, ale ledva sme naškriabali spomínaných 20%.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.