Zora 09.12.2022 16:48 Zobraziť v diskusii

Re: Správy zo Slovenska

08:54 Minister obrany Naď si prevzal ocenenie od ukrajinského prezidenta Zelenského

Minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO) si vo štvrtok 8. decembra prevzal od ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského významné ocenenie Rad Jaroslava Múdreho druhého stupňa. Ukrajinský prezident týmto vzdal hold predstaviteľom iných štátov za služby, ktoré poskytovali Ukrajine a na znak toho, že si tieto krajiny váži. V tlačovej správe o tom informovala hovorkyňa Ministerstva obrany SR Martina Kovaľ Kakaščíková.
„Som nesmierne poctený a úprimne si vážim ocenenie prezidenta Ukrajiny Zelenského, ktoré mi odovzdal v Kyjeve. Rad Jaroslava Múdreho mi bude navždy pripomínať všetky náročné rozhodnutia, ktoré sú doma politicky zneužívané, no na Ukrajine zachraňujú životy,” povedal šéf rezortu obrany s tým, že mu bude toto ocenenie pripomínať všetkých vojakov a civilov, ktorí stoja za bezpečnou prepravou životne dôležitého materiálu. „Budem v ňom vždy vidieť vďaku Ukrajincov, s ktorými som sa mohol osobne stretnúť a vyjadriť našu solidaritu. A bude mi hovoriť, že úprimné odhodlanie, viera a spoločný záujem s dobrým úmyslom sú silnejšie než akékoľvek koncentrované zlo,” dodal Naď.
Minister obrany absolvoval cestu na Ukrajinu spolu s ministrom zahraničných vecí a európskych záležitostí Rastislavom Káčerom a ministrom hospodárstva Karlom Hirmanom.
https://standard.sk/289023/putin-ak-niekto-pouzije-proti-rusku-jadrove-zbrane-bude-zmazany-z-povrchu-zeme-2/

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.