JankA 11.12.2022 11:21 Zobraziť v diskusii

Re: COVID - následky vakcín

Ředitel nemocnice u svaté Anny v Brně, Vlastimil Vajdák v rozhovoru pro Radiožurnál uvedl, že lůžka mimo jiné zahltila akutní infarkty a mozkové příhody.

Z toho důvodu, nejenomže pečujeme o covidové pacienty, se nám v tuto chvíli lůžka zahltila akutními infarkty, mozkovými příhodami a pořád probíhají onkologická operativa. Proto ta lůžka jsou aktuálně plná.

Co je příčinou, v rozhovoru nebylo uvedeno.

.,......................................,..................

Už 9 dětí zemřelo ve Velké Británii po nákaze streptokokem, který přitom závažné infekce způsobí spíš výjimečně. Země zvažuje preventivní nasazení antibiotik ve školách. „V Česku vzestupný trend nevidíme,“ uklidňuje laboratoř SZÚ.

Britská média informují už o devátém úmrtí dítěte mladšího 10 let po nákaze streptokokem skupiny A. Hojně rozšířenou bakterií přenášenou vzduchem a blízkým kontaktem, která vážnější zdravotní problémy způsobuje jen velmi vzácně a dá se snadno léčit antibiotiky.

Podle tamních zdravotních úřadů úmrtí způsobily tzv. invazivní případy (označované anglickou zkratkou iGAS), kdy se bakterie dostala do krve a způsobila závažnou, potenciálně smrtící, infekci.

To se dělo i dřív, ale méně často – při poslední silné sezóně (v předpandemických letech 2017–2018) zemřely čtyři děti. Významně víc je letos podle britského úřadu pro zdravotní bezpečnost (UKHSA) i dětí se streptokokem A způsobenou spálou.

Příčina není známá.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.