Kajuga 12.12.2022 07:34 Zobraziť v diskusii

Re: Ogar se porúčá...

@Lena povedal/-a:

@Kajuga povedal/-a:
Účast Ogara mně byla vždy záhadou. Myšleno na fóru KSB vzhledem k jeho postoji, na které má sice právo, ale proč ho ventiloval zde jsem nepochopil. Jako bych na diskuzním fóru rybářů přesvědčoval, že lepší je chovat včely. Ano srovnání trochu kulhá, ale nemyslím to jakkoliv urážlivě, i když jsem údajně ignorant (ale ne tak velký, vím co znamená porúčá). Ogar si to už neprecte, nicméně přeji mu hodně zdraví a úspěchů. Mimochodem délka loučící ho se prispevku a jeho forma je poměrně zajímavá s ohledem na analýzu osobnosti.

Nemusíme být všichni jako ovce a se vším souhlasit. KSB není neomylné Slovo Boží. Škoda, Ogar by tu měl zůstat.

Dle koncepce KSB jsou si všechny národy a kultury rovny. Viz i Pjakin z 5.12.2022 a jeho odpověď na výtku ohledně "Turka" hned na začátku. Ogar byl v z jistého ohledu slovanský nacionalista a bezkompromisni bojovník proti Islámu. V diskuzích byl dravec, skvěle dokázal najít slabé místo oponenta a na něj zatlačit. Třeba "kdo si myslí něco jiného, tak to svědčí o jeho mravnosti". Poctivý (ne fanatický) student KSB se v duchu svíjí hanbou, že jeho mravnost může být spanta. KSB samozřejmě slovo mravnost nezavedla, ale v terminologii se nadužívá. Podezříván Ogara, že toto vycítil a nebál se tím manipulovat.
Ogar rozbíjel diskuse, nedíval se na věci z pohledu KSB, vynucoval slovanský fanatismus. Přesto nebyl hloupý a element, který je rušivý nemusí být nutně špatný. V životě nemáme jen stoupence a zatvrzelý člověk, co nerozumí, může mít lepší přínos pro trénink, než když se budeme všichni placat po zádech, jací jsme borci.
Jeho odchod vnímám jako potvrzení, že jádro je pevne (fanatismus nikde neregistruji) a prozření Ogara, že když ho KSB nezajímá, tak to není fórum pro něj.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.